U Pušćinama će umjesto odbojke uskoro “igrati vaterpolo”

U Pušćinama će umjesto odbojke uskoro “igrati vaterpolo”

U mjestu Pušćine na dijelu zvanom “Ciglenice” (dio okružen ulicama Vladimira Nazora, Voćarskom i Školskom) počela se pojavljivati voda koja je formirala “jezero” zavidnih dimenzija ali za sada srećom male dubine, ali svakog je dana sve veće.

Uslijedi obilnih padalina, snijega i kiše u proteklom razdoblju te porastu podzemnih voda prostor namijenjen za sport, rekreaciju i igru ostao je zarobljen u vodi. Igrališta još nisu do kraja u funkciji jer su ista nedovršena (osim odbojkaškog igrališta), a iz Općine Nedelišće dolaze samo obećanja o završetku započetoga da se konačno prostor privede svrsi – na korištenje stanovnicima Pušćina.

Na jednom dijelu planirana je izgradnja prepumpne stanice za kanalizaciju za mjesta Pušćine i Gornji Kuršanec. Nestabilnost samoga terena (navožen je otpadnim ljevaoničkim pijeskom) nije primjereno za takve projekte. Portal “24 sata express” prenio je vijest prije nekoliko dana da su stanovnici Međimurja na samom vrhu smrtnosti od karcinoma u Europi.

Koliko je naš životni prostor onečišćen? Institucije se nisu oglasile u pravoj mjeri, a uzrok nije detektiran niti lociran. Koliko dugo ćemo zatvarati oči i okretati glavu od problema? Svi smo bolesni svakoga dana sve više i nikome ništa.

Da se čovjek zapita – što radimo kada se priroda oko nas okrenula protiv nas samih? Ima li mjesta istrazi spornih, sumnjivih i opasnih lokaliteta po zdravlje stanovnika Međimurja. Mjerodavni koji imaju sredstva, tehniku, znanje i informacije trebali bi nama – svom narodu, osigurati zdrav i čist prostor za život.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije