Župan Ivan Perhoč uputio čestitku povodom Svjetskog dana Roma

Župan Ivan Perhoč uputio čestitku povodom Svjetskog dana Roma

Povodom Svjetskog Dana Roma, župan Međimurske županije Ivan Perhoč, pripadnicima romske nacionalne manjine uputio je čestitku u kojoj stoji:

“Poštovani!

Primite moje iskrene čestitke povodom Svjetskog dana Roma. U posljednjih deset godina mnogo je napravljeno kako bi se podigli životni uvjeti i standard pripadnika romske nacionalne manjine u Međimurskoj županiji.

>>> Svjetski je Dan Roma – u Međimurju živi više od 5 tisuća Roma!

Uređena je komunalna infrastruktura u većini naselja u kojima žive Romi. Posebno me veseli činjenica da je ulaganje u obrazovanje počelo davati rezultate jer pripadnici romske nacionalne manjine zahvaljujući projektu predškole, nakon što dođu u prvi razred ostvaruju puno bolje rezultate nego što je to bilo ranije.

No, pred svima nama još je mnogo posla. Romi u Međimurju i Hrvatskoj moraju u svakom pogledu biti ravnopravni ostalim građanima. To podrazumijeva jednake šanse u obrazovanju, zapošljavanju, kulturnim i manjinskim pravima ali i jednake obveze kao i kod ostalih građana. To se odnosi ponajprije na plaćanja raznih davanja i računa za komunalne usluge.

Želja mi je, a vjerujem da smo mi u Međimurskoj županiji to i dokazali da se o Romima ne govori samo prilikom proslave Dana Roma ili nekog negativnog događaja, već da se kontinuirano radi na njihovom punom uključivanju u normalne životne tokove, sa svim pravima i obvezama koje to podrazumijevaju.”

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije