Vijesti / Društvo
Društvo
FOTO Otvoren rekonstruiran Odjel abdominalne i dječje kirurgije u Županijskoj bolnici Čakovec
Anja Dobranić, Međimurska županija

KLiNIKA 21. STOLJEĆA

FOTO Otvoren rekonstruiran Odjel abdominalne i dječje kirurgije u Županijskoj bolnici Čakovec

Danas je u Županijskoj bolnici Čakovec svečano otvoren Odjel abdominalne i dječje kirurgije

Svečanosti su prisustvovali župan Međimurske županije Matija Posavec, ravnatelj Županijske bolnice Čakovec dr. Igor Šegović, pročelnica Upravnog odjela i predsjednica Upravnog vijeća Sonja Tošić-  Grlač, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije prim. Marina Payer-Pal, ravnatelj Doma zdravlja dr. med. Branko Vrčić, predstavnici izvođača radova tvrtke Đurkin,  predsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina sa zamjenikom Ivicom Baksom, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, Dražen Krištofić, pročelnik Službe kirurških djelatnosti, voditelj Odjela dr. med., spec. kirurgije, subspec. abdominalne kirurgije Zvonimir Magaš, glavna sestra Odjela Julija Nestić, glavna sestra bolnice Valerija Korent te ostali djelatnici i uvaženi gosti.

Svečano otvoren Odjel abdominalne i dječje kirurgije u Županijskoj bolnici Čakovec Fotogalerija

- Dočekali smo taj dan. Bilo je teško jer smo se selili s odjela na odjel zbog koronavirusa, no sada smo istinski veseli jer smo dočekali ovo otvorenje. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u ovom projektu, od ideje do realizacije. Intenzivno smo sudjelovali u radovima i mi sa strane, posebice dr. Krištofić. Moram pohvaliti i izvođače radova i njihove djelatnike. Bila je dobra suradnja, nismo imali nikakvih nesporazuma, rekao je voditelj Odjela Zvonimir Magaš.

Ravnatelj bolnice, dr. Igor Šegović istaknuo je kako odjel ništa ne znači bez ljudi, te se svima  koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta od srca zahvalio.

- Iznimna mi je čast što imam prisustvovati ovom povijesnom trenutku. Otvaramo ovaj Odjel u trenutku kada smo se borili i borimo se s covid pandemijom. Nismo zaboravili da treba podizati kvalitetu skrbi za naše pacijente i poboljšavati strukturne uvjete. Odjel se uspio obnoviti, radi se o Odjelu 21. stoljeća, naglasio je dr. Šegović.

Župan Međimurske županije Matija Posavec također je izrazio zadovoljstvo i ponos otvaranjem Odjela.

- Kad se male međimurske ruke slože, posao se odradi brzo i kvalitetno. Nastojimo stvarati najbolje uvjete za naše djelatnike i pacijente u svim zdravstvenim ustanovama, a završetak rekonstrukcije Odjela nije završetak ulaganja, već nastavak velikog ciklusa koji smo započeli prije nekoliko godina, rekao je župan Posavec podsjetivši da je u tijeku energetska obnova Županijske bolnice Čakovec, uređuje se prilazni put u Bolnicu, rekonstruira se Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije, a u planu je rekonstrukciju odjela pedijatrije, ginekologije, neurologije i ortopedije. Priprema se projektna dokumentacija obnove zgrade Feštetić kako bi je pretvorili u Centar palijativne skrbi, a uredit će se i parkiralište, kao i park u krugu bolnice.

- Prve se operacije abdomena u našoj bolnici opisuju već od 30-tih godina prošlog stoljeća, a od tog se vremena mnogo promijenilo u abdominalnoj i dječjoj kirurgiji. Dijagnostika je daleko bolja i preciznija, operativni su zahvati brži, učinkoviti i sama skrb za pacijenta nakon operativnog zahvata, kvalitetna i prilagođena pacijentu. Rad na Odjelu izrazito je dinamičan, svakodnevno se primaju i otpuštaju pacijenti s različitim problemima, operativnim zahvatima, različitih karaktera, dobi i potreba. Smještamo i teško pokretne i nepokretne pacijente, malu djecu i roditelje, razgovaramo sa zabrinutom pratnjom i trudimo se svima omogućiti potrebne informacije o stanju i ozbiljnosti bolesti njihovih najmilijih. Stručnost, profesionalnost i dobar timski rad, predana i profesionalna njega od strane sestara, često nadopunjena toplom riječi, dodirom i prije svega ljudskošću, osnova su za zbrinjavanje svakog našeg pacijenta bilo velikog ili malog, stoga zahvaljujemo na pomoći Međimurskoj županiji, Gradu Čakovcu i svima koji pridonose donacijama i opremom, istaknuo je pročelnik Službe kirurških djelatnosti dr.  Dražen Krištofić.

Ukupna vrijednost radova je 3.900.000,00 kuna, a dodatnih 600.000,00 izdvojeno je za opremanje prostora. Predstavnica tvrtke Đurkin Maja Đurkin Međimurec istaknula je da su radovi odrađeni u vrlo kratkom roku u otežanim uvjetima rada te je zahvalila na pruženoj prilici.

Preuređeno je 11 bolesničkih soba i liječničke prostorije. Rekonstrukcijom Odjela abdominalne i dječje kirurgije omogućen je kvalitetniji boravak pacijenata na odjelu, sobe su svjetlije i veće, nabavljena je nova i moderna oprema kako bi se mogli obavljati učinkovitiji i kvalitetniji zahvati, uređene su sobe za djecu i roditeljsku pratnju, apartmani za ugodniji boravak pacijenata i 'post-intenzivne' sobe za smještaj pacijenata koji nakon operativnih zahvata zahtijevaju pojačanu skrb.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video