Vijesti / Društvo
Društvo
FOTO I u Mađarskoj se slavilo Vincekovo!
Studio VIPRO

na Julijanskom bregu

FOTO I u Mađarskoj se slavilo Vincekovo!

Blagdan Sv. Vinka, đakona i mučenika okupio je u vinogradu Ivana Gudlina, na Julijanskom bregu tri župnika: mjesnog župnika iz Letenya - Gezu Aignera, župnika Kerestura - Csabu Vaslabána i župnika iz Goričana Josipa Drvoderića

Molitva za dobar urod i obilnu berbu izrečena je na mađarskom i hrvatskom jeziku, a sam vinograd je blagoslovio Geza Aigner.

FOTO I u Mađarskoj se slavilo Vincekovo! Fotogalerija

U prošloj 2021. godini nastavljena je dobra suradnja svećenika s obje strane Mure, tj. iz Međimurja i mađarskog Pomurja gdje žive Hrvati. Preč. Antun Hoblaj, župnik iz Preloga i vlč. Josip Drvoderić, župnik u Goričanu u nekoliko su navrata sudjelovali u vjerskim slavljima u Keresturu, Bečehelju, Letini.

Od blagoslova svjetlećeg križa u Keresturu, preko paljenja druge adventske svijeće, svete mise uz božićni koncert u Bečehelju, pa do blagoslova vinograda na području letinske župe na Julijanskom bregu. Sveci poput sv. Vinka, đakona i mučenika, sv. Urbana, pape i mučenika, sv. Martina biskupa povezuju Hrvate i Mađare. Neka nam budu i dalje zajednički zagovornici i poticaj za produbljenje dobrih prijateljskih odnosa, poručuju.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video