Urbani i humani volonteri na volonterskom kutku

Urbani i humani volonteri na volonterskom kutku

Novi volonterski kutak u organizaciji Volonterskog ureda Međimurja održat će se u srijedu 10. travnja u 19 sati u dvorani udruge Autonomni centar – ACT na adresi dr. Ivana Novaka 38 u Čakovcu (zgrada Starog hrasta, prvi kat).

Volonterski kutak ovaj put predstavlja urbane i humanitarne volontere. Kao predstavnici humanih volontera, svoje volonterske priče ispričat će učenici II. Osnovne škole Čakovec i Vesna Petanjek iz Udruge za unapređenje čovjekovog okoliša “Franjo Koščec” iz Varaždina. Učenici II. OŠ Čakovec volontiraju u Azilu za napuštene životinje.

Cilj volontiranja nije samo pomaganje životinjama u Azilu već i edukacija vršnjaka, roditelja i šire zajednice o pravima životinja, njihovoj zaštiti i primjerenoj brizi za životinje. Vlastitim primjerom učenici nastoje upozoriti širu javnost kako problem pasa lutalica nije samo problem nekoliko volontera u Azilu, već problem svih nas i da te životinje nisu lutalice jer one to žele nego zato jer smo mi bili neodgovorni.

Udruga “Franjo Koščec” održava edukacije za volontere, vodi bazu ponude i potražnje volonterskog rada za područje grada Varaždina te vodi volontersku knjižnicu. Vesna Petanjek predstavit će volontiranje učenika Medicinske škole Varaždin u staračkim domovima i s djecom s posebnim potrebama.

Osim ovoga, predstavit će i volontiranje srednjoškolaca u raznoraznim projektima, poput projekta “EU: Yes or no?”. Kao predstavnica urbanih volontera na kutku će se predstaviti Maja Lesar koja je tri mjeseca volontirala u Mariboru u organizaciji Maribor – Europska prijestolnica kulture 2012.

Maja je odabrana za međunarodnu volontersku aktivnost u sklopu projekta City volunteers koji je provodila udruga Autonomni centar – ACT iz Čakovca zajedno s slovenskim i hrvatskim partnerima. Osim Maribora, Maja je volontirala i u mnogim drugim organizacijama i na projektima, o kojima će vam rado sve ispričati.

– Nemojte propustiti ove volonterske priče, volonterski kutak kao i školska godina, se uskoro bliži svom kraju, te ako niste sudjelovali na nijednom kutku do sada, dođite!, poručuju organizatori.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije