Vijesti / Društvo
Društvo
VELJKO KAJTAZI U KURŠANCU Prioritet je dogradnja škole i dvorane te  uređenje vanjskih sportskih terena
OŠ Kuršanec

POSJET ŠKOLI

VELJKO KAJTAZI U KURŠANCU Prioritet je dogradnja škole i dvorane te uređenje vanjskih sportskih terena

Saborski zastupnik Veljko Kajtazi i predsjednica Saveza Roma u RH Suzana Krčmar sastali su se s ravnateljicom škole u Kuršancu Darjom Borković

Osnovnu školu Kuršanec su u srijedu, 12. siječnja posjetili saborski zastupnik Veljko Kajtazi i predsjednica „Kali Sare“ – Saveza Roma u RH, Suzana Krčmar. U pratnji su bili županijski vijećnici  Elvis Kralj i Kristijan Oršuš te Dario Bogdan (Sisak) i Kruno Oršoš (Pribislavec).

U srdačnom razgovoru s ravnateljicom Darjom Borković i profesorom povijesti Tonijem Marušićem istaknuti su prioriteti razvoja i dogradnje škole koji su prihvaćeni i prepoznati kao zajednički cilj – što kvalitetnije i modernije obrazovanje svih učenika. Veljko Kajtazi je ukazao na nužnost suradnje kako bi zamišljene ideje i projekti što prije bili pokrenuti i realizirani.

Nadovezao se na rad udruge 'Kali sara' koja je već prepoznata u suradnji na mnogim kvalitetnim projektima diljem Hrvatske, istaknuo primjer Romskog memorijalnog centra Uštica koji posjećuju učenici u sklopu posjeta MC Jasenovac, pa sve manifestacije vezane uz obilježavanje Svjetskog dana Roma, Dana romskog jezika i Međunarodnog dana sjećanja na romske žrtve genocida u II. Svjetskom ratu. Naravno tu je izdavanje različitih publikacija, organiziranja priredbi izložbe i sl.

Ravnateljica Darja Borković smatra da je svaka pomoć dobrodošla, da će se potruditi intenzivirati suradnju, te je pridodala da je dogradnja dvorane i nekoliko učionica prvotni cilj, kao i uređenje vanjskih sportskih terena. Prigodom posjeta svim učenicima naše škole uručeni su darovi – puna platnena vrećica školskog pribora, piše OŠ Kuršanec.

Najnovije

Reci što misliš!