Grad Prelog putem javnih radova zaposlit će 50 osoba

Grad Prelog putem javnih radova zaposlit će 50 osoba

Grad Prelog je temeljem Mjera aktivne politike zapošljavanja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Javni rad zaposlio ukupno 32 osobe s područja Grada Preloga koji su započeli s radom dana 1. travnja 2013. godine.

Do 15. travnja očekuje se zapošljavanje još 18 osoba na javnim radovima što ukupno čini 50 osoba s područja Grada Preloga kojima će se osigurati posao i prihodi za idućih šest mjeseci.

Radnici će raditi u skladu s Programom javnih radova na području Grada Preloga koji obuhvaća revitalizaciju javnih površina, pomoć starijim i nemoćnim osobama te gospodarenja okolišem. Ciljane skupine ovoga Programa su dugotrajno nezaposlene starije osobe i dugotrajno nezaposlene mlade osobe, koje nisu nastavile školovanje nakon osnovne škole ili nisu završile srednju školu. Radni odnos zasniva se na određeno vrijeme.

Radni dogovor na početku radova održan je 2. travnja u Upravi Grada Preloga, a gradonačelnik Dragutin Glavina je ovom prilikom pozdravio sve okupljene te im zaželio uspjeh u daljnjem radu. Grad Prelog na taj način uključuje se u rješavanje problema nezaposlenosti na području Grada Preloga.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije