SURADNJA

FOTO HKUD Dinara iz Livna u gostima kod KUD-a Mihovljan

Bilo je to zanimljivo i poučno druženje s elementima očuvanja i promocije tradicijske i kulturne baštine Hrvata iz livanjskog kraja i Međimurja

Jačajući i nastavljajući suradnju s Hrvatima izvan domovine, a zahvaljujući financijskoj pomoći Ministarstva kulture i medija, Međimurske županije i Grada Čakovca, KUD “Mihovljan” ugostio je članove “Kazališne scene Cleuna” HKUD “Dinara” iz Livna koji su izveli nekoliko fragmenata iz predstave “Žaba”.

Domaćini su u izvornim narodnim nošnjama izveli tradicionalne spletove pjesama Međimurja. Nažalost, zbog nepovoljne epidemiološke situacije, izostala je brojna publika. Kako se većina članica i članova HKUD “Dinara” po prvi puta našla u Međimurju te ostala zadivljena ljepotama našeg zavičaja, dogovorena je daljnja zajednička suradnja ova dva društva, kao i organizacija koncerta nadaleko poznatog harmonikaškog orkestra i orkestra limene glazbe iz Livna.

Osim kulturne suradnje koja se dogodila između HKUD “Dinara” i KUD “Mihovljan” iz prve ruke je poučno bilo čuti o povijesti Hrvata koji su naselili Livanjski kraj u jugozapadnom dijelu Bosne i Hercegovine, ali isto tako i o sadašnjem životu i o problemima koji muče stanovnike Hrvatske nacionalnosti u Bosni i Hercegovini. Kako je nekolicina naših Međimuraca u vrijeme Domovinskog rata dala značajan obol i svoje živote u obrani Livna, gosti iz Livna su u Čakovcu obišli spomenik poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu te im odali počast i zahvalu.

Bilo je to svakako jedno zanimljivo i poučno druženje sa elementima očuvanja i promocije tradicijske i kulturne baštine Hrvata iz livanjskog kraja i Međimurja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije