UDVDR-a Šenkovec održala izvještajni sabor uz podjelu zahvalnica

UDVDR-a Šenkovec održala izvještajni sabor uz podjelu zahvalnica

Udruga dragovoljaca i veterana domovinskog rata ogranaka Općine Šenkovec 23. ožujka u prostorijama SC Gorčica u Šenkovcu održala je izvještajni sabor. Tom prilikom predsjednik UDVDR-a Šenkovec Darko Lajtman upoznao je sve prisutne s financijskim izvješćem i izvješćem o radu udruge u protekloj 2012. godini.

Na sjednici je bilo prisutno 36 osoba, mahom članova udruge, ali i ostalih gostiju. Od gostiju tu su bili predsjednik UDVDR Međimurske županije Josip Horvat, zamjenik načelnika Općine Šenkovec Saša Horvat, tajnik UDVDR Međimurske županije Dražen Tkalec, predstavnici Udruge umirovljenika Šenkovec, Udruge sport za sve, Udruge mladih i DVD-a Šenkovec.

Tom su prigodom uručene zahvalnice za pruženu pomoć i suradnju u realizaciji programskih aktivnosti ogranka. Zahvalnice su uručene: Općini Šenkovec, Udruzi sport za sve Šenkovec, Udruzi mladih Šenkovec, Udruzi umirovljenika Šenkovec, Međimurskoj hidrogradnji Savska Ves, Pekari Friško Šenkovec, Korent Draženu, Pintarić Igoru, Novak Leonardu, Kukovec Željku i Lehkec Mariji.

Zahvalnice za aktivan rad i doprinos u realizaciji programskih aktivnosti ogranka UDVDR-a Šenkovec dodijeljene su: Tkalčec Vilku, Horvat Nevenu i Vuk Draženu. Od aktivnosti u prošloj godini vrijedno je spomenuti radove na uređenju terase kod drvene kućice članova UDVDR-a Šenkovec kod SC Gorčica, kopanje kanala za struju i vodu do kućice, nabava vrtnog kamina, postavljanje stupova i uređenje streljane za zračnu pušku.

Povodom Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i hrvatskih branitelja 5. kolovoza  organizirali su tradicionalne Memorijalne sportske susrete “Lehkec-Toplek”.. Na susrete su bile pozvane sve Udruge koje djeluju na području Općine Šenkovec, a natjecanje se odvijalo u pikadu, boćanju i streljaštvu. Susreti su započeli sv.misom i polaganjem vijenaca kod spomen ploče poginulim i preminulim braniteljima Šenkovca.

Putem humanitarne tombole prikupljeno je oko 2.000 kuna za pomoć bolesnom djetetu Ivana Vidovića, člana UDVDR-a Šenkovec. U suradnji s Općinom Šenkovec sudjelovalo se u organizaciji postavljanja novog spomenika vrijednog 14.229,00 kuna, poginulim i preminulim  braniteljima s područja općine Šenkovec. Spomenik je postavljen kod zgrade Općine Šenkovec, a svečano otkrivanje spomenika održano je povodom Dana općine Šenkovec 24. kolovoza prošle godine. 

Zajedno s Osnovnom školom “Petar Zrinski” Šenkovec bila je organizirana promocija knjige “Vukowaraždin 1991.” o hrvatskim braniteljima iz Međimurske i Varaždinske županije koji su sudjelovali u obrani Vukovara. 13. listopada za članove i prijatelje organiziran je posjet Vukovaru, gradu heroju, uz financijsku pomoć Općine Šenkovec.

-Istaknuo bi veoma dobru suradnju s čelništvom naše Općine, koja nas financijski i moralno podupire u realizaciji našeg programa, kao i s Udrugama s područja naše općine. Posebno dobar odnos imamo s Udrugom umirovljenika, Udrugom sport za sve, Udrugom mladih i našim župnikom, vlč. Vladimirom Kolarićom.

Sveukupno gledajući zadovoljni smo s radom i aktivnostima Udruge no, siguran sam da smo u nekim aktivnostima mogli postići daleko bolje rezultate , da se u njih uključilo više članova. Ogranak UDVDR Šenkovec trenutno broji 48 članova. Aktivnih članova je negdje polovica tog broja- objasnio je Darko Lajtman, predsjednik UDVDR-a Šenkovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije