Međimurski prijevoznici ogorčeni na bahato čišćenje cesta

Međimurski prijevoznici ogorčeni na bahato čišćenje cesta

Vremenske nepogode koje su ponovno zahvatile naš kraj cestovnim prijevoznicima Međimurja nanose nove problem i gubitke u poslovanju. Zbog proglašenih zimskih uvjeta nekoliko je stotina kamiona na našim graničnim prijelazima čekalo zeleno svijetlo Hrvatskih cesta da krenu na daljnje putovanje.

Javili su se ogorčeni u našu redakciju nezadovoljni bahatošću i načinom čišćenja državnih cesta. – Najlakše je ceste zatvoriti. Zimski uvjeti su s pravom proglašeni, ali nas ljuti što se ceste ne čiste. Zanima nas zašto od jutra do 11.40 sati nije prošla ni jedna ralica čakovečkom obilaznicom i državnom cestom kroz Nedelišće. Nikoga nije briga što mi satima čekamo i što radi toga u ova teška vremena cijelo hrvatsko gospodarstvo trpi velike gubitke.

Tu nije riječ samo o nama, mi između ostalog prevozimo i repromaterijal, postoji mogućnost da tvornice stoje radi toga ili da se kasni u isporuci u izvozu te plaćaju penale zbog nepravovremene isporuke robe. Na mnogim županijskim cestama nema snijega, pa se pitamo kako oni mogu, a drugi ne.

Reagirali smo i u Hrvatskim cestama gdje su nas uvjeravali da je ralica na tim dionicama prošla, no slike pokazuju sasvim drugačije stanje, rekao nam je jedan prijevoznika. Kao primjer naveo je Sloveniju gdje je također padao snijeg. Ali oni su ceste očistili i nema zimskih uvjeta. Napominju da “masno” godišnje plaćaju cestarinu, a za uzvrat onda moraju čekati na granicama jer se satima čeka čak i dopuštenje kad više nema snijega na cestama.

Sve je to vidljivo u galeriji fotografija. U Preloškoj ulici u Čakovcu se čak vidi i očišćeni nogostup, a vidi se i kakvo jeu isto vrijeme stanje bilo na državnoj cesti D20 (Čakovečka obilaznica i Kuršanec) između 10.30 i 11.30 sati.  U 11.40 stižu tri ralice nakon što su prijevoznici digli “uzbunu”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije