UZ BLAGDAN SVIH SVETIH

GORNJI MIHALJEVEC Društvo Veteran odalo počast poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima

Sjećanje na branitelje

Društvo Veteran je 31. listopada u prigodi blagdana Svih svetih i Dušnog dana kod centralnog križa na mjesnom groblju u Gornjem Mihaljevcu položilo cvijeće, zapalilo svijeće i pomolilo se u sjećanje na sve poginule i umrle hrvatske branitelje. 

Ujedno su obišli grobove pokojnih suboraca koji su pokopani na tom groblju i uz tihu molitvu za duše pokojnih zapalili svijeće na njihovim grobovima, te su se pomolili i zapalili svijeću na spomeniku pastirima Župe sv. Katarine dj. mč. iz Gornjeg Mihaljevca.

Svaki je čovjek osjetljiv na gubitak drage osobe i teško se nosi s činjenicom da se od nekog mora rastati. Unatoč prisutnosti i sućuti prijatelja ne nalazimo pravu utjehu. Stoga je molitva kao razgovor s Bogom najbolji način da se upozna svijetla strana smrti. 

Stvoreni smo za puninu, za istinu u cjelini. Stoga u tišini svoga srca, u punini svoje duše, potražimo Istinu. “Istina će vas osloboditi”(Iv 8, 32). Istina o kojoj Isus govori nosi u sebi snagu koja ne samo da briše suze, već tugu mijenja u radost. 

– S ponosom na Lijepu našu zahvaljujemo našim braniteljima i molimo za naše pokojne branitelje, preporučimo se i da oni mole za nas te tako ostvarujmo zajedništvo nebeske i zemaljske Crkve – Općinstvo svetih. Dok živimo mi, živjeti će i naši branitelj! Slava im! – poručuju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije