Vijesti / Društvo
Društvo
TUŽILA BOLNICU Ženi iz Čakovca rekli da ima tumor u nosu, no onda je doznala što se dogodilo na prvoj operaciji
Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell

vata ostala u nosu

TUŽILA BOLNICU Ženi iz Čakovca rekli da ima tumor u nosu, no onda je doznala što se dogodilo na prvoj operaciji

Tužiteljica je navela da je zbog svega psihički oboljela, svakodnevno osjeća očaj, tugu i tjeskobu, a i zadobila je ozljede lica zbog nepotrebne operacije "tumora"

Županijska bolnica Čakovec pacijentici iz Čakovca mora platiti 18.000 kuna naknade štete, nepravomoćna je presuda Općinskog suda u Čakovcu. Tužiteljica je navela da je 2013. godine na odjelu otorinolaringologije podvrgnuta operaciji nosne pregrade i drenažnoj sinusnoj operaciji endoskopskim putem.

Nakon pet dana puštena je kući, a na prvom kontrolnom pregledu upozorila je liječnika da joj se stanje pogoršalo i da joj iz nosa izlazi žuta tekućina. Na drugom kontrolnom prefgledu rekla je da ima osjećaj kao da "u nosu ima krumpir".

Liječnik joj je govorio da samo treba ispirati nos. No, stanje joj se pogoršavalo, pa je poslana na bris nosa u Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije, gdje nije pronađena bakterija. Kako nije mogla doći na red u Županijskoj bolnici u Čakovcu, u prosincu 2013. godine naručila se na pregled u privatnoj poliklinici u Zagrebu, gdje je obavljena punkcija i pronađena bakterija Staphylococcus aureus (zlatni stafilokok) koja joj, kako je navela, iz nepoznatog razloga nije utvrđena prilikom brisa nosa dva mjeseca prije u Čakovcu.

S obzirom da je pacijentica umirovljenica koja sama nije mogla plaćati punkcije sinusa u privatnoj poliklinici, otišla je na punkciju u Županijsku bolnicu u Čakovcu. Stanje joj se nije popravljalo, pa je ponovno poslana na bris nosa. Bakterija je, pokazalo se, i dalje bila tu. Liječnica opće prakse uputila ju je na bolničko liječenje, no na odjelu otorinolaringologije je odbijena uz obrazloženje da se ta bakterija može liječiti i ambulantno. O vlastitom trošku obavila je ipak pregled sinusa magnetskom rezonancom u privatnoj poliklinici u kojoj je utvrđeno da u nosnici ima tvorbu dimenzija 32x25x16 milimetara, a liječnik je zbog veličine posumnjao na tumor! Poslana je u KBC Dubrava, u Kliniku za kirurgiju lica, čeljusti i usta.

Uz sumnju na maligni tumor u nosu, u svibnju 2014. obavljen je operativni zahvat odstranjivanja tvorbe, no tijekom operacije utvrđeno je da se ne radi o tumoru, nego o stranom tijelu, točnije tupferu, komadu vate zaostalom nakon prve operacije obavljene 8. svibnja 2013. godine u Županijskoj bolnici u Čakovcu! Tužiteljica je navela da je zbog svega psihički oboljela, svakodnevno osjeća očaj, tugu i tjeskobu, a i zadobila je ozljede lica zbog nepotrebne operacije "tumora".

Lice je boli svaki dan, povukla se iz društvenog života jer osjeća nelagodu i ne može normalno razgovarati. Bolnici je ponudia vansudsku naknadu štete, no u bolnici su odgovorili da pregledom medicinske dokumentacije nije utvrđen propust od strane liječnika ili medicinskog osoblja, te da se za odštetu obrati osiguravajućoj kući. Tužiteljica je u tužbi na ime naknade prouzročene imovinske i neimovinske štete potraživala 157.910 kuna. 

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!