IZBORNA SKUPŠTINA

FOTO Izborna skupština KUD-a Kotoriba: Krunoslav Siladi i iduće dvije godine na čelu udruge

Vodstvo udruge ostaje isto - Krunoslav Siladi predsjednik, Ivan Tilošanec dopredsjednik, Sanja Radmanić tajnica, a Irena Škoda blagajnica

U subotu, 23. listopada KUD Kotoriba održao je izbornu skupštinu na kojoj je povjerenje ukazano dosadašnjem vodstvu te zapravo nema nikakvih promjena. Krunoslav Siladi i dalje će biti predsjednik, Ivan Tilošanec dopredsjednik, Sanja Radmanić tajnica, a Irena Škoda blagajnica. Jednoglasnom odlukom članova, izabrani su na novi dvogodišnji mandat.

Uz to, u Upravni odbor izabrani su Vinko Horvat, Ivana Horvat, Anica Jauk, Zvonko Habuš, Renato Mikulan, Ana Radmanić i Aleksandra Marđetko, dok su u Nadzorni odbor izabrani Gabriela Siladi, Ines Malović i Damir Dolenec.

>> Izborna skupština KUD-a Kotoriba

Izvješće o radu za 2020. godinu podnio je dopredsjednik Ivan Tilošanec koji je istaknuo da prošle godine nisu baš imali puno mogućnosti za aktivnosti zbog poznate situacije oko koronavirusa. Sudjelovali su na Kotoripskom fašenku, nabavili su nove instrumente, u kolovozu su bili uključeni u snimanje Vinkovačkih jeseni, dok su u rujnu predstavili svoju narodnu nošnju u Belišću i osvojili vrijedne nagrade. Kako je dodao, ove godine su aktivnosti nešto brojnije te je naveo nastupe u Mađarskoj, na Danima Kotoribe i drugo. Financijsko izvješće je podnijela blagajnica Irena Škoda, a može se zaključiti da udruga posluje stabilno.

– Drago mi je da ste se okupili u ovakvom broju. Vidim da je problem kod svih udruga jednak, a to je koronavirus koji nam remeti planove pa se nadam da će to popraviti. Općina Kotoriba vam je na raspolaganju, uvijek se možete javiti za bilo što trebate, a sve ćemo pokušati riješiti na opće zadovoljstvo – rekao je načelnik Općine Kotoriba Dario Friščić.

Vlč. Ivan Kljunić zahvalio im je što su sudjelovali na nedavnom snimanju svete mise koja je emitirana uživo u programu HRT-a te dodao da će se dobra suradnja i dalje nastaviti.

Od gostiju, tu su bili još i predstavnici zagrebačkog Instituta za etnologiju i folkloristiku Irena Miholić i Tvrtko Zebec te etnologinja Lidija Bajuk.

– Bili smo danas ovdje i na snimanju kotoripskog kola i hvala vam puno što ste organizirali snimanje, a zahvalu za to upućujem i Janji Kovač i Muzeju Međimurja Čakovec. Znamo vas i pratimo dugo te vas pozivamo na Smotru folklora u Zagrebu. Drago mi je i što imate potporu načelnika i Općine – rekao je Tvrtko Zebec.

U završnoj raspravi posebno je pohvaljen angažman Josipa Špoljarića, kao i napredak mlađe tamburaške sekcije KUD-a Kotoriba.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije