Twitter profil eMedjimurja umrežio Vesnu Mimicu i Mihaela Premuša

Twitter profil eMedjimurja umrežio Vesnu Mimicu i Mihaela Premuša

Od danas do petka u jutarnjem terminu od oko 8 sati u programu Dobro jutro Hrvatska na HRT1 možete vježbati zajedno sa mladim stručnjakom i njegovim timom, osobnim fitness trenerom i vlasnikom Vitafit centra zdravlja i ljepote u Murskom Središće te povremenim kolumnistom portala eMedjimurje.hr Mihaelom Premušom koji vas savjetuje o pravilnim vježbama.

Do ove odlične kombinacije gdje će diljem Hrvatske i svih koji prate i vježbaju uz jutarnji program HRT-a 1 došlo je putem Twitter profila eMedjimurja gdje je upravo poznata voditeljica aerobika i koreografkinja Vesna Mimica zamijetila Mihaela i pozvala ga na suradnju. A kako trenutno izgleda – suradnja je više nego pozitivna, tako da možemo očekivati dolazak Vesne Mimice i u Mursko Sreidšće u Vitafit centar gdje će svi zainteresirani moći vježbati sa jednom od najpoznatijih aerobic voditeljica.

U nastavku pročitajte što o svemu kaže sama Vesna Mimica:

Nisam ja neka pristalica društvenih mreža. Osobni kontakt važniji mi je od virtualnog, a ispijene kave apsolutno nadmašuju “lajkanje”, “šeranje” ili kako se to već zove. No priznajem, jedna mi je mreža draga i putem nje sam dobila mnoge dragocjene informacije. Morate, dakako, kao ja pratiti i neke nespecifične organizacije, pronaći u jednoj informaciji neku drugu, skrivenu, otkriti ljude koje inače ne biste upoznali.

I tako ja jednoga dana otvorim @eMedjimurje i otkrijem vježbe za leđne mišiće prema uputama Mihaela Premuša. I mislim si… hajde da to pogledamo.

U kratkom insertu mladi čovjek ,veoma precizno, mirno, lijepo, objašnjava kako raditi vježbe za leđne mišiće. Uz to i pokazuje, bez zadihanosti, pogrešne rečenice, s osmijehom.
Znala sam tada da ću ga zvati u goste. Spojili su nas moji “sljedbenici” @eMedjimurje, Mihael i ja našli smo se na kavi (naravno) da se dogovorimo.

Upoznala sam mladog nasmijanog osobnog trenera fitnessa koji uživa u svojem poslu koji radi u Murskom Središću. Začas smo se dogovorili. Imamo isti svjetonazor, volimo vježbati, volimo ljudima davati korisne savjete i ne bavimo se ispraznim “šminkerskim” tehnikama.

Mihael je bio perspektivan mladi nogometaš i trenirao je i školovao se u Austriji. No ozljeda je prekinula njegovu karijeru pa se vratio u Mursko Središče, sretno se oženio lijepom Nikolinom, koja vježba i radi s njim.

U studio je doveo Ružicu i Kristinu, vjerne vježbačice. Donijeli su štapove i, na moje iznenađenje i veselje, lopte, popularno zvane “medicinke”. Priznajte, kada ste posljednji put vježbali s medicinkom? U srednjoj školi? U osnovnoj?

Uz glazbu Armina van Burena vježbanje je počelo sa štapovima. Znate i sami da nema izgovora za neimanje štapa. Držak od metle, ručnik, dobra su zamjena. Tome smo se posvetili u ponedjeljak.

U utorak su došle na red famozne medicinke. Mihael je donio nekoliko težina. 5, 3, 2 i 1, ali gledateljima poručuje da i kilogram šećera može biti dobra težina za vježbanje, baš kao i litra ili 2 vode u boci.

Vidim ja, tako, na snimanju da kod Mihaela nema izmotavanja. Nikolina kao supruga nije bila pošteđena, a Ružica i Kristina sa smiješkom rade bez prigovora.

Srijeda je namijenjena statičkim vježbama. Znate, one vježbe kada morate izdržati. Lice se rumeni, ali vi i dalje postojano stojite u položaju koji vam je Mihael pokazao. Moj vam je savjet – dišite. Ne zaustavljajte dah jer su tada vježbe teže ali i nedjelotvorne. Naša najdraža vježba, “plenk”, dobila je zasluženo mjesto. To je ona koja vam snaži trbušne mišiće, a vi, ravni kao daska, oslonjeni na podlaktice i vrhove nožnih prstiju, mirujete i pravite se da je lagano.

Četvrtak je posvećen vježbama za leđa. Molimo sve one koji imaju ozlijeđenu kralježnicu da pomno prouče mogu li ih raditi. Gipkost mišića leđa čuvat će nas od ozljeda kralježnice i svakako ublažiti umor tijela, no nemojte ih raditi imate li problema s kralježnicom. I posljednji dan, u petak, vježbe za trbušne mišiće. Tu su se djevojke malo pobunile, zapravo i ne znam zašto jer su vježbu izvele besprijekorno. U ovoj su se vježbi vidjeli rezultati cjelokupnog vježbanja. Ne bismo mogli ući u pojedine pozicije da nemamo dobre mišiće leđa, nogu, ruku i, naravno, trbuha.

Mihael je majstorski složio tjedan. Nadam se da će ga cijelo Mursko Središće gledati i mogu biti ponosni što imaju takvog trenera!

Ali i svi ostali koji prate rubriku Vježbajte s nama biti će zadovoljni izborom vježbi Mihaela Premuša. Dogovorili smo se da, kad dođe lijepo vrijeme, mi uzvratimo posjet i dođemo u Mursko Središće. Nadam se da ćete svi vi koji ondje živite doći vježbati s nama na otvorenom.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije