SVETI JURAJ NA BREGU

ŠTO JE S OPĆINSKOM VATROGASNOM ZAJEDNICOM? ‘A da mi odemo u tuđu zajednicu?’

Otkriveno je da zajednica ne djeluje, a potom je dana suglasnost DVD-u Lopatinec za prijavu na projekt 'težak' sedam milijuna kuna

– Održano je državno natjecanje u vatrogastvu na kojem su nastupile tri ekipe iz naše općine. Žene ekipe B iz Malog Mihaljevca plasirale su se na olimpijadu, predstavljat će Hrvatsku! A moje je pitanje što je s Vatrogasnom zajednicom općine Sveti Juraj na Bregu? Dvije godine nismo imali nijednu sjednicu. Da se naša dobrovoljna društva pridruže nekoj drugoj, tuđoj vatrogasnoj zajednici? – istupio je na nedavnoj sjednici Općinskog vijeća Vedran Kovačić.

Riječ je o novom vijećniku, ujedno zapovjedniku DVD-a Mali Mihaljevec. 

Načelnik Anđelko Nagrajsalović čestitao je ženama i kazao da će im Općina pomoći oko priprema. 

– A zajednica nam očito ne funkcionira i morat ćemo se uključiti kao Općina. Imamo i problem neodržanih sjednica dobrovoljnih društava koja su trebala uskladiti statute. Morat ćemo održati radni sastanak, zajednica nam je potrebna i zbog planova i da čujemo što je napravljeno – odgovorio je načelnik.

Kad su se složili da vatrogasna zajednica ne djeluje, vijećnici su prihvatili izvještaje o dežurstvima u (pred)žetvenoj sezoni. Damir Novak, zamjenik kako općinskog načelnika, tako i predsjednika DVD-a Mali Mihaljevec, istaknuo je da je svih pet društava odradilo zadani posao. 

CENTRALNI OBJEKT?

Potom je pred vijećnike na stol stiglo davanje suglasnosti za prijavu gradnje novog vatrogasnog doma DVD-a Lopatinec na EU natječaj – famoznu mjeru ‘sedam-četiri’. 

– Naš dom građen je 1957. godine i više ga nema smisla uređivati. Novi dom imao bi prizemlje kat i potkrovlje, a vrijednost radova procijenjena je na sedam milijuna kuna – iznijela je vijećnica Maja Bistrović, ujedno blagajnica DVD-a Lopatinec. 

Načelnik je dodao da bi u prizemlju, to jest visokom podrumu, bilo zatvoreno vatrogasno vježbalište za sve općinske vatrogasce. 

– Ukoliko prođu na natječaju, novi dom služio bi kao centralni objekt svima s područja općine – kazao je Nagrajsalović. 

Ukoliko je dobro izračunata, cijena ga ne brine. Natječajem vatrogasci mogu dobiti 85 posto troška, od države se uvijek može zatražiti dofinanciranje pa – ako stigne, dobro došlo!

* Preuzeto iz Lista Međimurje, broj 3468

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije