Vijesti / Društvo
Društvo
FOTO Još jedan Sobočki špancer prošao u odličnom raspoloženju, sudjelovalo više od 120 'špancirera'
Valentin Šipuš

PJEŠAČENJEM DO ZDRAVLJA

FOTO Još jedan Sobočki špancer prošao u odličnom raspoloženju, sudjelovalo više od 120 'špancirera'

Pješačka ruta prolazila je šumom, poljima i livadama u okolici Male Subotice, a sedam kilometara prijeđeno je za sat i četrdeset pet minuta

Članovi Udruge sportske rekreacije Sport za sve Mala Subotica i ove su godine obilježili Svjetski dan pješačenja. Već tradicionalni Sobočki špancer održan je u nedjelju, 17. listopada. Članovi udruge bili su izuzetno zadovoljni masovnim odazivom.

Kod odbojkaškog igrališta u Maloj Subotici okupilo se nešto više od 120 'špancirera' svih dobnih skupina.

FOTO Još jedan Sobočki špancer prošao u odličnom raspoloženju, sudjelovalo više od 120 'špancirera' Fotogalerija

Pješačka ruta prolazila je šumom, poljima i livadama u okolici Male Subotice, a sedam kilometara prijeđeno je za sat i četrdeset pet minuta.

Nakon pješačenja i povratka na odbojkaško igralište, slijedile su rekreativne igre, posebno za djecu, a posebno za odrasle.

U dječjoj konkurenciji natjecali su se polaznici vrtića, predškolci te učenici nižih i viših razreda i i to u 3 rekreativne discipline.
 

Postignuti su sljedeći rezultati:

Učenici osnovne škole:

– Gađanje čunjeva: niži razredi - 1. Karlo Gavez, 2. Alana Magdić, 3. Nika Štampar; viši razredi - 1. Niko Horvat, 2. Lea Dodlek, 3. Grga Brnadić; - Gumi košarka: 1. Nika Štampar, 2. Vito Marković, 3. Karlo Gavez; viši razredi - 1. Vito Horvat, 2. Leon Škvorc, 3. Zara Jevtić; - Gađanje gola: niži razredi - 1. Nika Štampar, 2. Vito Marković, 3. Ema Škvorc; viši razredi - 1. Grga Brnadić, 2. Mateo Rebernik, 3. Leonarda Vilić;

U vrtićkoj konkurenciji nastupilo je 5 natjecatelja, a ukupno prvo mjesto osvojio je Jakša Marković, druga je bila Arija Smojver, a treći Edo Pintarić. Kod predškolaca prva je bila Mara Brnadić, dok je drugo mjesto osvojila Luna Podgorelec.

Nakon natjecanja najmlađih na red su došli i oni stariji (40) natjecatelja koji su se natjecali u tri discipline. Na jubilarnom 10. Špancer kupu postignuti su sljedeći rezultati:

Bacanje potkove: žene - 1. Julijana Kovačić, 2. Branka Branilović Brnadić, 3. Ljubica Kocijan; muškarci - 1. Valentin Šipuš, 2. Milan Zadravec, 3. Krunoslav Jankulija; Viseća kuglana: žene - 1. Branka Branilović Brnadić, 2. Andrijana Magdić, 3. Ljubica Kocijan; muškarci - 1. Antun Perenc, 2. Valentin Šipuš, 3. Alen Škvorc; Gađanje lukom i strijelom: žene - 1. Ljiljana Šipuš, 2. Đurđica Horvat, 3. Marina Držanić; muškarci - 1. Valentin Šipuš, 2. Alen Škvorc, 3. Marko Trstenjak.

Tri prvoplasirana natjecatelja u svakoj disciplini nagrađeni su medaljama, a ukupni pobjednik 10. Sobočkog špancer kupa je Valentin Šipuš, koji je osvojio i prijelazni pehar.

Sobočki špancer je održan pod pokroviteljstvom općine Mala Subotica, a članovi USR Sport za sve Mala Subotica i ovom su se prilikom pokazali kao odlični organizatori ovakvih rekreativnih događaja.

Članovi USR Sport za sve Mala Subotica bili su izuzetno zadovoljni masovnim odazivom, te ovim putem zahvaljuju svima koji su, na bilo koji način, pomogli u provedbi ove izuzetno značajne i nadasve korisne manifestacije. 

Svi okupljeni mogli su uživati u pečenim kestenima, kuhanom vinu, čaju, 'najboljim međimurskim langošima' i ostalim dobrotama koje su pripremili članice i članovi udruge. Posebnu pohvalu svi sudionici uputili su Mariji Krčmar iz Male Subotice koja je sa svojom ekipom ispekla više od 300 langoša.

Osim rekreacije, dobrog jela i pića, svi su rekreativci imali prilike sudjelovati u prikazu oživljavanja unesrećenih osoba, koji je održala Alenka Novak iz Gradskog društva Crvenog križa Čakovec.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!