IZVRSNE SU!

NAŠE ZLATNE PUČPULJIKE Obranile zlato na Zlatnoj lipi Tuhlja pod dirigentskom palicom Andree Ščapec

U subotu, 16. listopada 2021. godine u hotelu Well u Tuhlju odvijala se prava rapsodija najljepših glazbenih nota. Već tradicionalno, održana je 12. Zlatna lipa Tuhlja, međunarodno natjecanje pjevačkih zborova i malih vokalnih sastava

Unatoč ovim pandemijskim vremenima, susret je na radost svih sudionika održan uživo, te su tako sudionici nakon dužeg vremena mogli uživati u onome što vole i u čemu su odlični, ispjevavanju divnih melodija koje su dolazile iz raznih krajeva. Na ovom natjecanju međunarodnog karaktera sudjelovalo je četrnaest iznimno kvalitetnih pjevačkih zborova i malih vokalnih sastava iz Hrvatske, Republike Slovenije, Republike Kosovo te Bosne i Hercegovine. U ovako teškoj konkurenciji našle su se naše šarmantne članice Ženske vokalne skupine “Pučpuljike”.

Sad već svima nadaleko poznate Pučpuljike svojim su nastupom obranile zlato osvojeno na prošlogodišnjoj 11. Zlatnoj lipi Tuhlja te se tako i na ovogodišnjem natjecanju okitile zlatom pod dirigentskom palicom Andree Ščapec.

Koliko su “Pučpuljike” izvrsne u onome što rade te s koliko ljubavi i predanosti pjevaju dokazale su i ulaskom u natpjevavanje za Grand Prix. Najboljim zborovima proglašeni su ŽVS Pučpuljike Čakovec, Zbor Siperantum Peć, Kosovo, Zbor Ivan pl. Zajc Zagreb i Dekliški pevski zbor gimnazije Kranj, Slovenije, koji je i osvojio Grand Prix. Zlatne #girlopowerfrommedjimurje još jednom su dokazale što mogu i kako se slogom, snažnom željom, predanim radom, upornošću i velikom ljubavlju prema glazbi mogu svladati sve prepreke i zasjati. Sudjelovanje na ovom natjecanju bilo je sufinancirano sredstvima Grada Čakovca kojim se ovim putem zahvaljuju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije