MJEŠTANI TRAŽE RJEŠENJE

GARDINOVEC Problem traži hitno rješenje: Oprez! Opasan zavoj

Glavna prometnica koja prolazi kroz Gardinovec, pogotovo zavoj u blizini škole, opasna je točka već niz godina…

– Najgore je za kiše, onda se tu događaju prometne nezgode, netko sleti u grabu ili završi u ogradi. Evo, nedavno je susjedu opet vozač odnio dio ograde, našu su izbjegli za dlaku, priča nam Mirjana Hajdarović iz Gardinovca koja živi tik uz opasni zavoj.

Glavna prometnica koja prolazi mjestom, pogotovo zavoj blizu škole opasna je točka već niz godina. Zabrinuta je za sigurnost mještana, pogotovo djecu koja prolaze tim putem. Sjeća se ne tako davnog slijetanja automobila s te prometnice.

– Malo je nedostajalo da udari djecu koja su taman išla iz škole, kaže Mirjana.

Dodaje da su već navikli na to i da se rijetko zove policija.

– Treba naći neko rješenje kojim će se povećati sigurnost i vozača i pješaka, uspornici ili nešto slično. Sin mi je prvašić i nije mi svejedno, kaže naša sugovornica.

Na prometnu problematiku u Gardinovcu pozornost je skrenuo i belički općinski vijećnik Robert Kovačec koji ističe da je to veliki problem s kojim se predugo suočavaju.

– Postojeća prometna signalizacija kao i znak za blizinu pješačkog prijelaza očito nisu dovoljni da zaštite mještane, pogotovo djecu. U blizini je škola, vrtić, trgovina i – problem traži hitno rješavanje, kaže Kovačec.

* Preuzeto iz Lista Međimurje, broj 3467

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije