IZDAO KNJIGU

PROMOCIJA KNJIGE Renato Obadić iz Male Subotice predstavio knjigu ‘Vodič za uzgoj povrća’

Promocija knjige Vodič za uzgoj povrća autora Renata Obadića iz Male Subotice

“Čovjek koji ima biblioteku i vrt ne treba mu ništa više.” To su riječi rimskog filozofa, proznog pisca i govornika Cicerona. Ove jednostavne misli mogu nam pokazati kako je malo potrebno čovjeku da bi bio sretan.

U dvorani Ogranka Matice hrvatske u Čakovcu, 12. listopada je održana promocija knjige ‘Vodič za uzgoj povrća’ autora Renata Obadića iz Male Subotice. Renato Obadić stekao je zvanje viši ekonomist za trgovinsko poslovanje s certifikatom u provedbi projekata POP-UP Ruralni društveno-inovativni hubovi i kemijsko-tehnološki stručni radnik, smjer kontrola i analiza. Član je Matice hrvatske. Zaposlen u Zaštitnoj radionici Srednje strukovne škole u Varaždinu. U dvije riječi sebe opisuje: ‘volim prirodu’.

Velika ljubav prema prirodi, prirodnim ljepotama i čudesima naše planete uvelike ga je odredila u njegovom hobiju, tako da 2015. počinje sa uređivanjem vlastite web stranice https://vrtlarenje.com, zatim Facebook stranice na adresi www.facebook.com/vrtlarenje/ i sada objavljuje i knjigu.

– Knjigu sam posvetio svojoj pokojnoj mami Mariji Srpak, koja je cijeli život radila u prosvjeti i obrazovanju te koja me s velikom ljubavlju odgajala – kaže Renato.

Na promociji je bila urednica i lektorica dr. sc. Sandra Kantar, zatim recezentica i lektorica dr. sc. Kristina Svržnjak s Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima i prof. dr. sc. Zdravko Matotan iz Koprivnice, vodeći stručnjak u području povrćarstva u Hrvatskoj.

– Iznimna mi je čast što su ovi vrhunski stručnjaci u svom području sudjelovali u ovom projektu – dodaje Renato, a u glazbenom dijelu programa akademski glazbenik Martin Srpak napravio je sjajnu atmosferu sa svojim divnim pjesmama i izvedbom.

Mojoj ujni Katarini Srpak, liječnici specijalistici u mirovini posebno hvala što je ispekla fine kolače. Još jednom se želim zahvaliti prof. Meliti Pesek na lektoriranju knjige te svima koji su sudjelovali i pomogli da knjiga bude tiskana. U ovo neobično vrijeme pandemije najviše vremena provodim kod kuće, u dvorištu i u svom malom vrtu.

Kako smo više okrenuti prema sebi i svojem domu tako nam je vrtlarenje odlična aktivnost. Uzgoj vlastitog povrća je i potreba i velika radost. Reakciju jedne čitateljice na knjigu, donosim kao mali review prodakt: “Renato, knjiga je odlična. Ja sam je pročitala, a sada je čita i moj suprug – zaključuje Renato, a kontaktirati ga možete putem e-maila renato.obadic@ck.t-com.hr, na mobitel 098 16 52 389 iza 15:30 sati te putem web stranicehttps://vrtlarenje.com i na Facebook stranici www.facebook.com/vrtlarenje/.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije