LIST MEĐIMURJE OTKRIVA

POZVAN U POLICIJU ‘NA RAZGOVOR’ Kako se ‘cirkus’ bivšeg gradonačelnika Kovača odrazio na ljude?

Izmišljenim prijetnjama smrću - koje je bivši čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač spektakularno, uz suze, 'predstavio javnosti' u predizbornoj kampanji - namagarčeni su - zapravo - svi Čakovčani, no neki su otrpjeli i teže posljedice...

U svibnju, u jeku Štefovog ‘cirkusa’, na razgovor u policiju pozvan je Zdravko Abramović, diplomirani inženjer šumarstva, našoj javnosti poznat po javnim istupima u kojima je argumentirano kritizirao tadašnju gradsku vlast te upirao prstom u stvarne, a ne izmišljene, probleme.

– Zazvonio mi je mobitel i samo su mi rekli da dođem u policiju. Poziv mi je stigao dok sam obavljao svoje radne aktivnosti u gradu i pomislio sam da je poziv vezan uz posao, jer smo taman uređivali dvorište policije, priča Zdravko Abramović.

Na ulazu u sjedište Policijske uprave međimurske u Čakovcu dočekao ga je (pogodit će neki) osobno policajac Mario Sever i uveo ga u zgradu – ‘kao svoju stranku’, kaže Abramović.

Podsjetimo, Mario Sever je uhićen u spektakularnoj USKOK-ovoj akciji koja je uzdrmala Međimurje zbog sumnje (i) da je počiniteljima kaznenih djela dojavljivao policijske akcije.

– U tom trenutku nisam ni pomislio da sam zapravo pozvan na informativni ili bilo kakav razgovor u policiju te da sam im za nešto ‘sumnjiv’. Sever mi je pokazao fotografiju Kovačevog automobila na parkiralištu kod policije i pitao me jesam li ja to snimio. Iskreno sam odgovorio da nisam – što je i istina – i to je bilo to. No, pitao sam Severa zašto me uopće to ispituje, kakve me to gluposti pita, te je li zabranjeno fotografirati nečiji automobil na javnoj površini? Pitao sam ga ima li kakav znak zabrane fotografiranja na parkiralištu kod policije? Nakon toga je shvatio s kim ima posla i tražio je da potpišem izjavu. Vrlo brzo me se riješio, za nekih četiri do pet minuta. Inzistirao sam da mi odgovori zašto me pozvao, te mi je tada rekao – ‘zbog prijetnji gradonačelniku Kovaču’, priča nam Abramović.

Naš sugovornik je uvjeren da se bivši gradonačelnik Čakovca namjerio na njega zbog toga što je propitkivao neke nelogičnosti vezane uz poslove Grada, kao i stvari koje su bile činjenično loše napravljene. Između ostalog, propitivao je i sada ponovo aktualan Eco bridge projekt te ulogu tvrtke Cedrus forest u njemu, ali i u uređenju okoliša, propitivao je ugradnju plinskih instalacija u ČAKOM-ove kamione koji su se, potom, pokvarili te izazvali skandal (i) na nacionalnoj razini.

– Mislim da je i ovo bio jedan oblik zastrašivanja jer me se na sve načine sprječavalo u obavljanju moga posla. Ne bi li vam bilo neobično da vas policajac ispituje jeste li nešto fotografirali? Osjećao sam se kao da sam u kaši Štefa Kovača. No, nisam se bojao jer sam znao s kime imam posla, kaže Abramović.

Kada je istina otkrivena, nije ga previše iznenadila, dodaje Abramović

– Vidio sam kako se gospođa Biljana Borzan smijala kada je Kovač na konferenciji govorio da mu prijete smrću. Mislim da je i njoj već tada bilo jasno da glumi. Jedino mi nije jasno kako ga još uvijek nisu izbacili iz SDP-a. Ja sam taj mali čovjek koji to sve osjeća na svojoj koži i koji to sve trpi. Ovo iznosim javno i zbog toga jer me nitko iz policije poslije uhićenja Štefa Kovača nije zvao i mislim da se tu neki dokazi zanemaruju. Stoga, ovu izjavu smatram javnom objavom nepravilnosti i pozivam se na 23. članak Zakona o zaštiti prijavitelja nepravilnosti, naglašava Abramović.

Dodaje da će i novu gradonačelnicu Ljerku Cividini upozoriti na nepravilnosti vezane uz Perivoj Zrinskih.

* Preuzeto iz Lista Međimurje, broj 3467

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije