Vijesti / Društvo
Društvo
UZ SVJETSKI DAN HRANE Predstavljene publikacije posvećene promicanju pravilne prehrane
List Međimurje

ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO

UZ SVJETSKI DAN HRANE Predstavljene publikacije posvećene promicanju pravilne prehrane

Uoči obilježavanja Svjetskog dana hrane i u povodu Nacionalnog tjedna školskog doručka, u zgradi Scheier u Čakovcu danas je održano predstavljanje triju publikacija posvećenih promicanju pravilne prehrane

Autorica publikacija prim. mr. sc. Branislava Belović, dr. med., specijalistica pedijatrije i socijalne medicine, rodom iz Štrigove, jedna je od vodećih stručnjakinja na području promicanja pravilne prehrane i primjerene tjelesne aktivnosti na našim prostorima.

Iako je veći dio svoje profesionalne karijere odradila u Sloveniji, svojim je inovativnim pristupom promicanju pravilne prehrane postala prepoznatljivo ime u tom području u Sloveniji i Hrvatskoj, ali i šire.

UZ SVJETSKI DAN HRANE Predstavljene publikacije posvećene promicanju pravilne prehrane Fotogalerija

Prim. Belović je dugogodišnja suradnica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u čijoj je nakladi izdana publikacija 'Što jesti kod šećerne bolesti tipa 2' i 'Zdrave grickalice', a stručnjaci našeg Zavoda su recenzenti publikacije 'Zdravo! Ukusna, raznovrsna i zdrava jela'.

I predstavljanje publikacija održano je u organizaciji međimurskog ZZJZ-a, a o njihovoj namjeni i važnosti, uz autoricu prim. Belović, govorile su i ravnateljica Zavoda prim. Marina Payerl-Pal, dr. med., voditeljica Djelatnosti za javno zdravstvo i promicanje zdravlja Renata Kutnjak Kiš, dr. med., te voditeljica Djelatnosti za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Diana Uvodić-Đurić.

Brošuru 'Što jesti kod šećerne bolesti tipa 2' potpisuje i Rok Poličnik, mag. diet., spec. klin. diet., a Sanja Fartelj 'Zdrave grickalice'.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!