Vijesti / Društvo
Društvo
ZA ŠTO BOLJE LIJEČENJE DJEČICE Na odjel pedijatrije stigao novi ergometar
ŽB ČAKOVEC

ŽB ČAKOVEC

ZA ŠTO BOLJE LIJEČENJE DJEČICE Na odjel pedijatrije stigao novi ergometar

Radi se o dijagnostičkom uređaju koji je koristan u dijagnostici i praćenju poremećaja srčanog ritma, otežanog podnošenja napora, za kontrolu mladih sportaša, te u praćenju djece s operiranim srčanim greškama

Županijska bolnica Čakovec objavila je lijepu vijest na društvenim mrežama:

- Nastavljamo s ulaganjem u odjel pedijatrije i zbrinjavanje djece. Danas je na odjel pedijatrije stigao novi ergometar kojeg je kupila Bolnica.

Radi se o dijagnostičkom uređaju koji je koristan u dijagnostici i praćenju poremećaja srčanog ritma, otežanog podnošenja napora, za kontrolu mladih sportaša, te u praćenju djece s operiranim srčanim greškama.

Stariji uređaj iste namjene koristili smo dugi niz godina do kvara koji nije mogao biti popravljen, te su preko godinu dana naši pacijenti morali potražiti ovu pretragu drugdje. No, napokon je danas ovom nabavkom uklonjen manjak dijagnostičkih mogućnosti na odjelu pedijatrije ŽB Čakovec. Po tehničkim karakteristikama nabavljeni cikloergometar je među najmodernijima, s vakuumskim sustavom kojim izbjegavamo lijepljenje elektroda na kožu malih pacijenata, i elektronikom koja daje snimak vrlo visoke kvalitete. Uređaj odgovara potrebama dijagnostike za djecu od vrtićke dobi do punoljetnosti. Ergometar je povezan izravno s bolničkim informatičkim sustavom što dopušta dijeljenje nalaza prema liječniku primarne zdravstvene zaštite.

Planirano je kontinuirano korištenje uređaja, isprva za djecu kojima je već ranije bila potrebna takva dijagnostika, a nadalje i svim ostalima - napisali su na društvenim mrežama.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!