Vijesti / Društvo
Društvo
PJEŠKE ILI BICIKLOM NA POSAO Najs(p)retnijim sudionicima uručene nagrade
BŠK

13. KAMPANJA ZZJZ-A

PJEŠKE ILI BICIKLOM NA POSAO Najs(p)retnijim sudionicima uručene nagrade

Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije uspješno je već 13. put proveo kampanju 'Pješke ili biciklom na posao, druženje i rekreaciju...', a danas su u zgradi Scheier izvučenim dobitnicima uručene nagrade

Najvrijednija nagrada, bicikl, pripala je Čakovčanki Pauli Baksa, sportskim satom za drugo mjesto nagrađena je Svjetlana Kolarić iz Pribislavca umjesto koje je nagradu preuzeo suprug Mladen Kolarić, i sam nagrađen petom nagradom, aparatom za mjerenje koraka odnosno pedometrom. Treća nagrada, sportska jakna, pripala je Andreji Kalšan iz Čakovca, a četvrta, biciklistička kaciga, Žana Mariji Podgorelec iz Šenkovca.

PJEŠKE ILI BICIKLOM NA POSAO Najs(p)retnijim sudionicima uručene nagrade Fotogalerija

Sigurnosnom opremom za pješake i bicikliste nagrađeni su i Željka Bedić iz Mačkovca, Elvis Novak iz Pribislavca, Danijela Cofek iz Zebanec Sela, Renata Fegeš iz Nedelišća, Karmen Nestić iz Kotoribe, Martina Šalamon iz Male Subotice, Marija Šekrst iz Palovca, Siniša Perčić iz Lapšine, Ljiljana Hlapčić iz Šenkovca i Dragica Smrtić iz Strahoninca.

Najveći broj kilometara u tijeku akcije prošao je Aleksandar Hadeljan iz Gardinovca, koji je u deset dana akcije biciklom prošao čak 1.116 kilometara, te je nagrađen ciklokompjutorom, funkcionalnom majicom, sigurnosnom opremom za pješake i bicikliste te pojasom za hodanje odnosno trčanje.

U kategoriji tvrtki odnosno ustanova, prijava je stigla samo iz Gospodarske škole Čakovec, iz koje se u kampanju uključilo čak tridesetak djelatnika, ali i popriličan broj učenika.

- Naravno, oni nisu mogli konkurirati za nagrade, ali su zato dobili petice i već im je to bio lijepi poticaj, istaknula je kod preuzimanja zahvalnice nastavnica strukovnih predmeta Ljiljana Škrobar.

Ovogodišnja kampanja 'Pješke ili biciklom na posao, druženje i rekreaciju...' trajala je od 6. do 26. rujna i bila je namijenjena punoljetnim osobama koje su u tom razdoblju barem tri puta na tjedan trebale pješačiti ili biciklirati, a ukupno su zaprimljene 132 važeće prijave. Kao i prijašnjih godina, prijavilo se više žena – njih 84, te 48 muškaraca. Od toga su 103 bile zaposleni, a ostalo umirovljenici ili mlađe osobe.

- Voljeli bismo da sudionika bude i više ali ovo je specifična godina zbog pandemije, pa smo izuzetno zadovoljni i ovakvim odazivom. Cilj nam je kao i uvijek potaknuti sve naše stanovnike na kretanje jer je to sigurno jedna od najvažnijih preventivnih aktivnosti koju svatko može učiniti za sebe, a kampanja je samo još jedan dodatni poticaj i podsjetnik na važnost kretanja koje treba provoditi kroz čitavu godinu, istaknula je na uručenju nagrada ravnateljica međimurskog ZZJZ-a Marina Payerl-Pal, dr. med., specijalistica medicinske mikrobiologije i parazitologije.

Rezultate kampanje predstavila je voditeljica djelatnosti za javno zdravstvo i promicanje zdravlja našeg ZZJZ-a Renata Kutnjak Kiš, dr. med.

- Drago nam je da vodite računa o svojem zdravlju i drago nam je što smo uspjeli u ovo pandemijsko vrijeme organizirati natječaj, jer lani nismo, a kretanje i aktivnost posebno su nam potrebni i zbog očuvanja našeg mentalnog zdravlja, osobito u ovim današnjim okolnostima, poručila je dr. Kutnjak Kiš.

Samo izvlačenje dobitnika održano je 8. listopada, u prisutnosti organizatora, sponzora i članova komisije.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!