NA TRGU MEĐIMURSKE PRIRODE

FOTO U Križovcu održan prvi Eko kotlić: Širio se zamamni miris bograča, roštilja, kotlovine, palačinki…

Uz Međimursku prirodu, svoja kulinarska umijeća predstavilo je 12 timova

Zamamni miris bograča, gulaša, roštilja, kotlovine, zlatarskog
krumpira, palačinki i jegera pečenog na fire pitu rastjerao je
oblake, pa je 1. Eko kotlić na Trgu međimurske prirode u Križovcu
održan u subotu, 9. listopada bio obasjan suncem i odličnom
kulinarskom atmosferom. Domaćin manifestacije bila je Međimurska
priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode.

Uz Međimursku prirodu svoja kulinarska umijeća predstavilo je 12
timova: Ekološka udruga Platana Nedelišće, MNK Vidovski zlatari
Donji Vidovec, Udruga turističkih vodiča Međimurski vodiči
Čakovec, Planinarsko društvo Bundek Mursko Središće, Planinarski
klub Extrem Čakovec, 7Plus Regionalni tjednik Varaždin, Udruga
šumoposjednika Jegnjed Čakovec, SRD Verk Križovec, Udruga
Frkanovčani Frkanovec, Zaštitarsko-ekološka udruga Čaplja
Podturen, Mjesni odbor Miklavec i Hrvatska gorska služba
spašavanja Čakovec. 

>> U Križovcu održan prvi Eko kotlić: Širio se zamamni miris bograča, roštilja, kotlovine, palačinki…

Predstavilo se i Gljivarsko društvo Smrčak Čakovec izložbenim
štandom i edukativnim predavanjem o jestivim, nejestivim i
gljivama koja imaju blagotvorna svojstva na organizam. 

Na početku programa sve kulinarske timove koji su zastupali
ekološke udruge i srodne dionike koji svojim radom doprinose
procesima zaštite prirode u Međimurskoj prirodi, pozdravio je
Siniša Golub, ravnatelj Ustanove. Tijekom
prijepodneva i podneva manifestaciju i sve kuharske ekipe su
obišli Dražen Srpak, gradonačelnik Murskog
Središća i Josip Grivec, zamjenik župana
Međimurske županije. 

Besplatna podjela pripremljene hrane krenula je u 14 sati kada su
pristizali brojni posjetitelji kušati delicije eko kotlića. Jela
su bila i više nego odlična, pa su kotlići, roštilji, kotlovine,
vege čvarci i palačinke/extremčinke na način planinarki iz PK
Extrema nestajali začas. 

Za sudionike ovog prvog Eko kotlića na Trgu međimurske prirode
organiziran je i razgled postava Centra Med dvemi vodami, a na
kraju manifestacije svima su dodijeljene zahvalnice i prigodne
promotivne bilježnice uz najavu kako se druženje ovakvog tipa na
Trgu međimurske prirode planira organizirati i sljedeće godine te
postati tradicionalna manifestacija u listopadu u vrijeme
obilježavanja Dana kruha – dana zahvalnosti za plodove zemlje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije