ANKETA

PITAMO VAS Podržavate li uvođenje Covid potvrda u bolnice, domove i državne institucije?

U našoj anketi odgovorite na pitanje - Podržavate li uvođenje Covid potvrda u bolnice, domove i državne institucije?

Agencija Promocija plus za RTL provela je istraživanje na 1300 ispitanika u kojem su odgovorili na pitanja o uvođenju Covid potvrda i testiranja. Pet je dana prošlo od uvođenja Covid potvrda u zdravstvu i socijalnoj skrbi, a istraživanje je rađeno od prvog dana uvođenja 4. listopada do 7. listopada.

Podržavate li uvođenje Covid potvrda u bolnice, domove i državne institucije?

 

Svjedočili smo otporu ispred nekih bolnica, ali tu odluku podržava većina građana, njih 59 posto, dok ne podržava 36 posto.

Čak štoviše, većina ispitanika smatra da njihovu upotrebu treba proširiti. I to uvesti – u cijelu državnu upravu i javni sektor, što podržava 35 posto građana. 17 posto da uz javni sektor covid potvrde trebaju uvesti i privatne tvrtke. Da ih ne treba uvoditi nigdje stajalište je 38 posto ispitanika. Ukupno 10 posto ispitanika o tome nema stav.

Za sada država plaća testiranje u zdravstvu i socijali onima koji nisu cijepljeni, do kada – ne zna se, a  većina ispitanika smatra da bi to u javnom sektoru i trebala nastaviti za svoje zaposlene, njih 33 posto. Prvih mjesec dana da, a kasnije svatko za sebe 15 posto. 30 posto ne smatra da svi mi trebamo financirati testove u javnom sektoru, već da to mora svatko sam za sebe. Dok gotovo 17 posto smatra da nam ne trebaju nikakvi testovi.

Svatko donosi odluke za sebe, ali što je s posljedicama? Većina ispitanika smatra da onima koji nisu cijepljeni ili nemaju PCR test u zdravstvu i socijali ne treba uskratiti primanja i to 49 posto sudionika istraživanja. Plaće zbog neposjedovanje Covid potvrde rezalo bi pak 38 posto ispitanih.

U našoj anketi odgovorite na pitanje – Podržavate li uvođenje Covid potvrda u bolnice, domove i državne institucije?

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije