ŠENKOVEC

ŠENKOVEC Stanari nove Ulice Damira Lehkeca: Ne vole nas u Općini…

Redakciju lista Međimurje nazvali su stanari nove Ulice Damira Lehkeca u Šenkovcu. Muči ih što (pre)dugo čekaju asfalt. Kad padnu kiše na ulazu u ulicu ogromna je lokva vode

– Asfaltiranje je navodno bilo u planu još prošle godine. Užas živi, naročito kad se zimi zaledi; tad imamo pravo klizalište. U općinskoj upravi nas ne vole, često ih podsjećamo na obećanja te nam se više baš i ne javljaju – ispričali su nam Marko Madžar i Marija Martinjak, Ranko Bel i Maja Nemet te Zvonimir Panić.

Marko Madžar kaže da su oni uselili prvi, 1. lipnja ove godine. Nekoliko mjeseci ranije kupili su kuću u ‘rohbau’ fazi i uredili je. Sad već ima više stanara. Ranko Bel pak kaže da su oni pred useljenjem, ali ih muči što ne mogu uređivati prilaze kući jer ne mogu sa sigurnošću znati visinske kote.

– Rekli su oni nama da ne mogu asfaltirati cestu prije dovršetka kuća. No, kad bi barem postavili rubnike i napravili pravu pripremu za asfalt da znamo visine – kaže Bel.

Stanari tvrde i da su prvi problem imali još prilikom uvođenja struje. Bio je prijedlog da oni plate pola cijene te da im novac potom bude vraćen.

NAČELNIK RAZUMIJE…

Nakon razgovora s njima, komentar smo potražili kod novog načelnika Roberta Meglića. On nam je odgovorio da ima razumijevanja za njihovo nestrpljenje, ali…

– Prvo moramo riješiti optiku. Trebala je biti postavljena još u srpnju, ali kad sam postao načelnik otišao sam izvođaču i rekli su da mogu tek sad. Rekli smo stanarima i da čekamo izgradnju još dvije stambene jedinice da ne uništavamo novi asfalt. Radimo na svemu, a asfalt očekujemo na proljeće, kad dozvoli vrijeme. Isplanirat ćemo asfaltiranje proračunom za 2022. godinu – kaže Meglić.

NEDOSTAJE LI OVDJE ZNAK ‘STOP’?

Ranko Bel upozorio nas je i na prelazak u Ulicu Vlahe Bukovca. Iako je očito da je makadamska Lehkecova sporedna, postoji nekoliko metara asfalta koji iz Bukovčeve ulazi u nju.

– Dođe li do sudara onaj tko izlazi iz Lehkecove moći će tvrditi da je on imao prednost po pravilu desne ruke. Naime, nema znaka ‘stop’. Naravno, još veći problem bit će ako netko strada – kaže Bel.

Načelnik Meglić ovo je za list Međimurje prokomentirao riječima:

– Bukovčeva ima prednost jer je Lehkecova još makadam. Taj asfalt na ulazu u Lehkecovu pripada Bukovčevoj.

* Preuzeto iz Lista Međimurje, broj 3466

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije