Vijesti / Društvo
Društvo
FOTO Prosvjed medicinskih sestara i tehničara: 'Nedavno nam se pljeskalo, sada nas se ucjenjuje'
Patrik Macek/PIXSELL

'OD PLJESKA DO PLJUSKE'

FOTO Prosvjed medicinskih sestara i tehničara: 'Nedavno nam se pljeskalo, sada nas se ucjenjuje'

Neki od problema su neadekvatno plaćen prekovremeni rad i rad na blagdane, sistematizacija radnih mjesta...

Sindikat medicinske sestre/tehničari zajedno (SMSTZ) prijavio je za danas, u 11 sati, prosvjed ispred Vrhovnog suda na Zrinjevcu. Kako navode, tamo će iznijeti svoje probleme koji uključuju neadekvatno plaćen prekovremeni rad i rad na blagdane, sistematizaciju radnih mjesta, ucjene i prijetnje zbog necijepljenja, beneficirani radni staž, rad van kompetencija i priznavanje stupnjeva obrazovanja.

Prosvjed medicinskih sestara i tehničara Fotogalerija

- Dragi moji, godišnje radimo 108 sati više nego suci, načelnici i ostali. 108 sati više mi godišnje odradimo. Neki od njih imaju veće naknade za blagdan, nego mi plaćen radni blagdan - rečeno je na prosvjedu.

- Nedavno smo bili svjedoci pljeskanja s prozora, da bi danas dobili ucjene i prijetnje otkazima. Politika koristi medicinske sestre kada i kako im odgovara. Danas jedna medicinska sestra radi za dvije, a usudila bih se reći čak i za tri - dodaje se.

- Dosta je, nećemo politiku na Vrhovnom sudu - kazala je medicinska sestra iz Splita ispred Vrhovnog suda gdje se prosvjed održava dodajući kako svi zajedno moraju biti složni kako bi postigli svoje ciljeve.

Na prosvjed se ranije danas priopćenjem osvrnuo i ministar Vili Beroš te ustvrdio kako ne podržava "ciljanu manipulaciju činjenicama".

- Za danas najavljeni protest Sindikata medicinskih sestara i tehničara zajedno, koji okuplja dio tih zdravstvenih djelatnika, legitiman je i demokratski način izražavanja stajališta i iskazivanje zahtjeva za rješenjem određenih otvorenih pitanja i ja ga s te strane podržavam. Ono za što nema opravdanja ni razumijevanja jest ciljana manipulacija činjenicama vezanima uz najavljeno provođenje zaštitnih mjera u zdravstvenim ustanovama, posebno onima u kojima se liječe bolesnici koji su i najranjiviji od zaraze koronavirusom i njenih pogubnih posljedica. Nitko u našoj zemlji nije i neće biti prisiljavan na cijepljenje - naveo je.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!