DANI KOTORIBE

FOTO Svečana sjednica uz Dane Kotoribe: Zaslužnima dodijeljena priznanja!

Nagrađeni su Dragan Rajher, Ljubomir Grgec, Vedran Habuš, Alen Maltar, Vladimir Vugrinčić, seniorska ekipa NK Graničara te specijalističke ordinacije obiteljske medicine Snježana Permozer Hajdarović i Lela Grabant Hižman

U petak, 17. rujna u Domu kulture u Kotoribi održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Kotoriba, povodom Dana Općine Kotoriba koji se obilježavaju uz blagdan Uzvišenja svetog Križa – jesensko Križevo.

Uz općinske vijećnike, gospodarstvenike, predstavnike mjesnih udruga i stranaka, župnika vlč. Ivana Kljunića, na svečanu sjednicu stigli su i brojni gosti – ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat, zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak, potpredsjednik Skupštine Međimurske županije Ivica Baksa, predstavnici javnih poduzeća te županijskih ureda i ureda državne uprave u Međimurskoj županiji, načelnici i predstavnici susjednih i prijateljskih općina u Republici Hrvatskoj i Republici Mađarskoj.

>> Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Kotoriba

Sjednicu je prigodnim govorom otvorio predsjednik Općinskog vijeća Hinko Virgej, a nakon njega govor je održao i načelnik Dario Friščić. Poručili su da su spremni na izazove koji su pred njima, a sve za boljitak i razvoj Kotoribe, a prikazan je i 13-minutni film u kojem se moglo vidjeti što se sve u Kotoribi radilo u proteklih godinu dana. U ime susjednih općina i Grada Preloga obratila se načelnica Općine Sveta Marija Đurđica Slamek koja je biranim riječima govorila o Kotoribi kao općini koja odlično surađuje sa susjednim općinama te se razvija u svim smjerovima.

Dane Općine Kotoriba čestitao je i potpredsjednik Skupštine Međimurske županije Ivica Baksa, a europarlamentarka Sunčana Glavak i ministar Darko Horvat govorili su o mogućnostima korištenja državnih i europskih sredstava za projekte. Horvat je posebno naglasio projekte, most prema Mađarskoj te cesta prema Goričanu, kojima bi Kotoriba riješila problem loše prometne povezanosti te dodao da će se osobno maksimalno zalagati da se oni što prije i ostvare.

Uslijedila je dodjela nagrada. Općinske plakete primili su Dragan Rajher, predsjednik kotoripskog ogranka UDVDR, ujedno i dugogodišnji član DVD-a Kotoriba i Stolnoteniskog kluba Kos Kotoriba, za angažman u spomenutim udrugama te Ljubomir Grgec, za sve svoje angažmane, odnosno društveno političku aktivnost, kao i dugogodišnji rad u Lovačkom društvu Jarebica Kotoriba.

Općinske medalje dobili su član Košarkaškog kluba Kotoriba Vedran Habuš, član Trkačkog kluba Kotoripski begači Alen Maltar te član i donedavni predsjednik kotoripske podružnice Udruge umirovljenika Međimurske županije Vladimir Vugrinčić – svi za dugogodišnji rad i angažman u spomenutim udrugama.

Dobitnici zahvalnica su seniorska ekipa Nogometnog kluba Graničar za osvojen naslov prvaka 1. međimurske lige, Specijalistička ordinacija obiteljske medicine Snježana Permozer Hajdarović te Specijalistička ordinacija obiteljske medicine Lela Grabant Hižman za doprinos u zaštiti zdravlja mještana tokom epidemije koronavirusa. U ime nagrađenih zahvalio je Vilim Kos, kapetan NK Graničara, te poručio da su nagrade samo podstrek za daljnji trud i rad.

Program svečane sjednice odlično je vodila Diana Šarek, dok su s nekoliko međimurskih pjesama nastupili i tamburaši KUD-a Kotoriba. Nakon sjednice održan je prigodni domjenak, a ispod šatora kod nove škole održana je svirka benda Hangar 44.

>> Koncert benda Hangar 44

Današnji program kreće u 13:30 sati zabavnim radionicama za djecu, nastavlja se u 14 sati kuhanjem tradicionalnih jela u pripremi kotoripskih udruga te predstavom za djecu Šarenog svijeta u 15 sati. U 16:30 sati slijedi utakmica između NK Graničara i NK Venere PMP, a u 18 sati sveta misa. Od 19 sati nastupa kotoripski bend Veni, vidi, whiskey, dok će šlag na tortu biti nastup Psihomodo popa, predvođenog Davorom Gopcem.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije