Međimurci ponovno izvrsni na državnom natjecanju iz informatike

Međimurci ponovno izvrsni na državnom natjecanju iz informatike

Na državnom natjecanju iz informatike i računalstva (INFOKUP) održanom u Primoštenu od 17. do 20. ožujka, sudjelovali su i učenici osnovnih i srednjih škola iz Međimurske županije. Najbolji rezultat ostvario je Martin Josip Kocijan, učenik 5. razreda OŠ “Petar Zrinski” Šenkovec, koji je osvojio prvo mjesto za pete razrede u kategoriji programiranja algoritama programima Basic/Pascal/C/C++.

On je i prošle godine, kao učenik 4. razreda, u istoj kategoriji pobijedio tada učenike petih razreda. Ovaj put pobjeda je bila još uvjerljivija jer je programirajući rješenje triju zadataka postigao 179 bodova od maksimalnih 200, a drugoplasirani je osvojio gotovo upola manje – 94 boda. Mentor Martina Josipa Kocijana ove je godine bio Miljenko Blažeka, a znanje stječe u udruzi MIS Strahoninec pod vodstvom učitelja Dejana Drabića.

Na državnom natjecanju izvrstan rezultat ostvario je i Stjepan Požgaj, učenik 1. razreda čakovečke Gimnazije, koji je osvojio drugo mjesto u kategoriji programiranja algoritama programima C/C++/Pascal. U istoj kategoriji prvih razreda učenici čakovečke Gimnazije Borna Bilas i Miro Krištofić osvojili su šesto, odnosno deseto mjesto.

Sva trojica pod mentorstvom su Miljenka Blažeke. U kategoriji “Razvoj softvera” ekipa srednjih škola drugo mjesto osvojila je ekipa učenika 4. razreda Tehničke škole Čakovec pod mentorstvom Krešimira Kočiša s radom “Teacher”, a treće mjesto ekipa učenika 4. razreda Graditeljske škole Čakovec pod mentorstvom Krunoslava Bedi s radom “Tablet Tours”.

U kategoriji “Osnova informatike” za osnovne škole četvrto mjesto osvojio je Sebastijan Kocen, učenik 8. razreda OŠ Štrigova, pod mentorstvom Damira Kovačića. U kategoriji programiranja algoritama programima Basic/Pascal/C/C++ u skupini osmih razreda šesto mjesto osvojio je Karlo Kovačić, učenik 8. razreda OŠ dr. Vinka Žganca Vratišinec, pod mentorstvom Miljenka Blažeke.

Na državnom natjecanju sudjelovala su ukupno 174 učenika iz cijele Hrvatske, koji su se pokazali najboljima među 6.000 sudionika nižih razina natjecanja INFOKUP-a 2012./13.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije