Vijesti / Društvo
Društvo
ČAKOVČANKA NA TRONU Maša Salopek najbolja je slastičarka na svijetu u izboru Best Chefs Awards!
Hiša Franko/The Best Chef

S DODJELE U AMSTERDAMU

ČAKOVČANKA NA TRONU Maša Salopek najbolja je slastičarka na svijetu u izboru Best Chefs Awards!

Maša Salopek, 34-godišnjakinja rodom iz Čakovca, glavna slastičarka vrhunskog slovenskog restorana Hiše Franko, nositelja dvije Michelinove zvjezdice, proglašena je najboljom slastičarkom u svijetu u izboru The Best Chef Top100

Na jučerašnjoj dodjeli nagrada održanoj u Amsterdamu, Maša je primila ovu prestižnu strukovnu nagradu, jednu od najvažnijih u restoranskoj industriji jer najbolje među sobom biraju profesionalci restoranske industrije.

Čestitke na ovom iznimnom uspjehu od jutra stižu i u Čakovec, telefon neprestano zvoni Mašinoj majci Kseniji Salopek.

- Svi smo još u šoku. Tek moramo procesuirati što se zapravo dogodilo, ali jako smo sretni i kao roditelji uživamo u Mašinu uspjehu, osobito jer je ona tek na početku svojeg puta. Zaslužila je nagradu, jako je uporna i vrijedna, puno je radila na sebi i predala se poslu, zaista je radoholičarka, govori mama Ksenija.

Mašin je put, dodaje, zapravo bio strelovit – nakon magisterija bibliotekarstva na Filozofskom fakultetu u Rijeci, u struci se nije zadržala jer su je afiniteti koje je imala još od djetinjstva 'povukli' prema životnom zaokretu. Slastičarstvo je, piše Kult plave kamenice, završila na institutu Kul IN, a profesionalno je počela raditi slastice najprije u Dubravkinu putu u Zagrebu, a zatim u Loneu u Rovinju.

Uz Mašu, restoranu Hiša Franko iz slovenskog mjestašca Kobarida još je jedno veliko priznanje stiglo i sedmim mjestom koje je u izboru najboljih sto chefova svijeta zauzela njegova chefica Ana Roš.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!