Vijesti / Društvo
Društvo
POLICIJSKE AKCIJE Međimurska policija će kontrolirati sve - mobitele, pojaseve, pješake, bicikliste...
Ilustracija/Goran Jakuš/PIXSELL

Dosta je bilo!

POLICIJSKE AKCIJE Međimurska policija će kontrolirati sve - mobitele, pojaseve, pješake, bicikliste...

Međimurska i varaždinska policija udružuju snage

Policijski službenici Policijske uprave međimurske će od između 16. i 22. rujna 2021. godine na području Međimurske županije provoditi preventivnu akciju „Nadzor mobitela i drugih uređaja + sigurnosni pojas“. 

- Tijekom akcije provodit će se nadzor nepropisne uporabe mobitela i drugih uređaja, nekorištenja sigurnosnog pojasa te drugih uređaja koji odvraćaju pozornost vozača s sudjelovanja u prometu, tzv. distraktori. Ova akcija usklađena je s akcijama Europske unije za 2021. godinu, a provodi se na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj, dok će se ciljana akcija u suradnji s Policijskom upravom varaždinskom provesti 21. rujna 2021. godine od 8,00 do 14,00 sati.

Sukladno aktivnostima projekta ROADPOL-a od 16. do 22 rujna. 2021. godine provest će se aktivnosti iz akcije „Dani sigurnosti u prometu“ pod geslom „Ostani živ i spasi živote drugih“, dok će 21. rujan 2021. godine (utorak) povodom obilježavanja „Dana bez poginulih u prometu“ policijski službenici na području Međimurske županije provoditi pojačane aktivnosti - kažu u međimurskoj policiji.

PP Mursko Središće - najava preventivno-represivne akcije „Vidjeti i biti viđen“

U srijedu, 15. rujna 2021. godine policijski službenici Policijske postaje Mursko Središće će provoditi preventivno-represivnu akciju „Vidjeti i biti viđen“, usmjerenu na vozače bicikla i pješake. 

Akcija će se provoditi na pet lokacija na postajnom području i to u Murskom Središću, Hlapičini, Svetom Martinu na Muri, Štrigovi i Macincu. 

- Cilj ove akcije je pojačanim preventivno-represivnim aktivnostima ukazati na važnost korištenja reflektirajućih materijala tijekom sudjelovanja u prometu, doprinijeti sigurnijem i odgovornijem ponašanju i manjem stradavanju vozača bicikla i pješaka, posebice noću i u uvjetima smanjene vidljivosti. Za vrijeme trajanja akcije policijski službenici će građanima dijeliti reflektirajuće prsluke - javljaju iz PU međimurske.
 

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!