Vijesti / Društvo
Društvo
IZVODE GA KINEZI Međimurski građevinari na gradilištu Pelješkog mosta
DGITM

STRUČNO PUTOVANJE

IZVODE GA KINEZI Međimurski građevinari na gradilištu Pelješkog mosta

Radi se trenutno o najvećoj investiciji u Hrvatskoj

Članovi Društva građevinskih inženjera i tehničara Međimurja DGITM Čakovec su u sklopu trodnevnog stručnog putovanja od 09. do 11.09.2021. godine posjetili gradilište Pelješkog mosta. Radi se trenutno o najvećoj investiciji u Hrvatskoj.

Nakon završetka izgradnje ostvarit će se cestovni kontinuitet teritorija države. Most premošćuje Malostonski zaljev i sa svojom ukupnom duljinom od 2.404 m te najvećim rasponom od 285 m pun je izazova u organizacijskom i tehničkom kontekstu. U konačnoj verziji most se gradi prema rješenju slovenskog projektanta, izvode ga Kinezi a stručni nadzor provode hrvatski inženjeri.

Osim mosta, građevinari su na putovanju posjetili Memorijalni centar Nikola Tesla u Smiljanu, Etnoland Dalmati u Pakovom Selu s prikazom izvornog života dalmatinske Zagore u prošlosti i Arheološki muzej Narona u Vidu kod Metkovića. Radi se o prvom muzeju u Hrvatskoj izgrađen in situ na nalazištu. S vidikovca Kamenjak na području parka prirode Vransko jezero vidjeli su najveće prirodno jezero u Hrvatskoj i mnogobrojne otoke šibenskog i kornatskog arhipelaga.

Međimurski građevinari su uz stručni dio uživali na fotosafariju deltom Neretve, uz kulinarske specijalitete žaba i jegulja te uz domaći pršut na gospodarstvu Roca u Vrelima. 

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!