Dan zdravog osmijeha ove srijede u Čakovcu

Dan zdravog osmijeha ove srijede u Čakovcu

Hrvatsko društvo za dječju i preventivnu stomatologiju povodom Svjetskog dana oralnog zdravlja koji se obilježava 20. ožujka organizira Dan zdravog osmijeha. Već osmu godinu zaredom događaj je najmasovniji u Čakovcu u koji se  uključuju svi vrtići Grada Čakovca i okolice, te djeca osnovnih škola.

I ove će godine stomatolozi Međimurja, na inicijativu Hrvatskog stomatološkog društva u organizaciji mr.sc. Tanje Rosić, dr.med.dent, provesti akciju Dan zdravog osmijeha. U organizaciji se, kao i svake godine, svesrdno priključuje i Društvo “Naša djeca” Čakovec”. Od ove godine podrška im je i Javno zdravstvo Međimurske županije.

Cilj akcije je ukazati javnosti na važnost  čuvanja oralnog zdravlja, prevencije karijesa i parodontnih bolesti, te redovitog odlaženja stomatologu. Stanje oralnog zdravlja još uvijek nije na zadovoljavajućoj razini, pa je nužno sustavno provoditi preventivne mjere među kojima iznimnu važnost ima edukacija.

Akcija će se održati u srijedu 20. ožujka u 10 sati na Franjevačkom trgu u Čakovcu. Stomatolozi Međimurja će na štandovima dijeliti propagandne materijale i savjete djeci i roditeljima. Kroz trg će proći oko 600 djece koja će sudjelovati u radionicama i kvizovima znanja. Na inicijativu Društva “Naša djeca” provest će se i edukativne radionice.

“Medvjedić kod stomatologa” kojom se djeca upoznaju sa potrebom odlaska stomatologu, važnim činjenicama održavanja oralne higijene, a ujedno je cilj i razbiti strah od bijele kute. A glumci kazališne skupine Pinklec, Igor Baksa i Bruno Kontrec će kroz edukativni kviz uz interakciju sa djecom podsjetiti i naučiti djecu na bitne činjenice iz oralne higijene.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije