Za pomoć gladnima mladi iz Gornjeg Hrašćana dali čak 10 volontera

Za pomoć gladnima mladi iz Gornjeg Hrašćana dali čak 10 volontera

Osim stalnih humanitarnih i ekoakcija, Udruga mladih Gornji Hrašćan počela je poučavati mlade iz ostalih naselja kako “do udruge”

U gradovima i općinama Međimurske i Varaždinske županije u subotu je organizirana akcija udruge Banka hrane. Mladi volonteri nagovarali su kupce raznih trgovina da kupe i nešto od trajnih namirnica, koje se potom skladište te na kraju dijele potrebitima. Istaknuli su se članovi Udruge mladih Gornji Hrašćan koji su za ovu akciju dali čak – 10 volontera!

– Općina Nedelišće pitala je nedavno ustrojeni Savjet mladih općine, a oni pak su pozvali nas, jer smo za sad jedina udruga mladih, s 30-ak članova. Nikome nije bio problem izdvojiti nekoliko sati za ovu akciju – kaže Deni Kovač, predsjednik hrašćanske udruge.

– Volonteri su dijelili letke u kojima je opisano što ljudi mogu kupiti te potom staviti u kutiju na izlazu iz trgovine. Uglavnom su poželjne trajne namirnice, poput brašna, tjestenina i slično, koje se mogu uskladištiti. Općina već ima popis socijalno ugroženih mještana kojima su namijenjeni ti proizvodi – dodao je Damir Herman, predsjednik općinskog Savjeta mladih (također mještanin Gornjeg Hrašćana!).

Osim stalnih humanitarnih i ekoloških akcija Hraščinčari su počeli održavati i predavanja kojima i mlade iz ostalih 10 naselja u općini upoznaju s prednostima postojanja udruge mladih te kako ustrojiti i voditi udrugu. Prošli tjedan poučili su susjedne Črečinčare.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije