svakodnevno brine za svoj Renault 4

MURSKO SREDIŠĆE Umirovljenom kovinotokaru Josipu Krištofiću 93 su godine, a njegovom automobilu 33

Umirovljenom kovinotokaru Josipu Krištofiću iz Murskog Središća 93 su godine, a njegovom automobilu 33. Unatoč poznim godinama, Josip svakodnevno brine za svoj Renault 4, pa smo ga zatekli na izlasku iz autopraonice

U autopraonicu je došao na uljepšavanje i uređenje svog limenog ljubimca, četvorki će uskoro isteći registracija, pa iako automobil očekuje tehnički pregled, Josip se za ispravnost ne boji:

– Čuvam ga u garaži, a kad nešto čuvate onda to i traje, istaknuo je ovaj vitalan umirovljenik te napomenuo:

– Ovim Renaultom sam išao i do Njemačke gdje mi žive djeca, a unatoč nekoliko tisuća eura koje su mi nudili za njega, ne želim ga prodati.

Renault danas Josipu služi za odlazak do trgovine ili za posjet doktoru, a kako ističe većih ulaganja u njega nije bilo:

– Automobil potroši oko tri i pol litre benzina za 100 kilometara, kupljen je u Zagrebu s 5.000, a sada ima oko 200.000 prijeđenih kilometara, napomenuo je ovaj iskusan vozač te dodao da i on i automobil dijele istu tajnu dugovječnosti:

– U svemu morate biti umjereni, automobil nije brz a ni ja se ne žurim.

Američka lađa

Čista suprotnost ovom štedljivom Renaultu je Cadillac Escalade Luke Šoltića (34), koji je svoj automobil u Mursko Središće dovezao iz Ujedinjenog Kraljevstva, a tamo je pristigao iz dalekog New Yorka.

– Automobil je iz 1981. godine, ima osam cilindara i 6000 kubika. Potroši oko 16 litara benzina za svakih stotinjak prijeđenih kilometara, a u Murskom Središću automobil ide na restauraciju,istaknuo je Luka, koji sa svojim bratom Karlom skuplja ove automobile:

– Ovaj automobil je treći u našoj kolekciji, uz Chevroletov kamionet iz 1973. i još jedan Cadillac iz 1965. Želja nam je sačuvati ovaj dio cestovne povijesti, pa smo i članovi kluba ljubitelja američkih automobila, napomenuo nam je ljubitelj ovih američkih cestovnih krstarica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije