DVD Donja Dubrava slavi 125. godišnjicu rada

DVD Donja Dubrava slavi 125. godišnjicu rada

Dobrovoljno vatrogasno društvo Donja Dubrava u svojim redovima okuplja 70 aktivnih članova i 40 članova djece i mladeži, a prošle su godine imali deset intervencija gašenja požara i 22 tehničke intervencije, rečeno je u nedjelju 17. ožujka na izbornoj godišnjoj skupštini tog društva.

U 2013. godini slave 125. godišnjicu rada, a taj veliki jubilej proslavit će 29. lipnja kada će na pročelju Vatrogasnog doma biti otkrivena spomen ploča njihovim osnivačima – braći Hischler. Donjodubravski vatrogasci uz redovite aktivnosti i natjecanja, svake godine organiziraju dva značajna vatrogasna natjecanja: Memorijal Mario Rusak–za djecu i mladež te uz Dane Općine Vatrogasno natjecanje s navalnim vozilima.

Na skupu su iskazali zadovoljstvo odličnom suradnjom s općinskim načelnikom Marijanom Varga i Općinom, a pohvalili su se i trećim mjestom u Međimurju osvojenim u bodovanju i to u kategoriji središnjih društava. Ovo je bila izborna skupština na kojoj je na mandat od četiri godine izabrano staro-novo vodstvo.

Predsjednik je i nadalje Zlatko Ljubek, njegov zamjenik je Vinko Čituš, za zapovjednika i zamjenika zapovjednika izabrani su Vladimir Žinić i Mario Lisjak, tajnik ostaje Tihomir Đurnić, blagajnik Branko Brljak, dok će njihov predstavnik u VZMŽ biti Željko Kovač.

Na skupštini je bilo čak 23 prijateljskih društava, a pohvale na rad uz čestitke novom vodstvu uputili su načelnik Marijan Varga, predsjednik VZMŽ Zlatko Orsag, zapovjednik JVP Grada Čakovca Mladen Kanižaj i Andras Lisjak, predsjednik Vatrogasne zajednice tamošnjih općina.

Prema uhodanoj tradiciji i ove su godine dodijeljene statue naj vatrogasac koje su primili Robert Međimurec kao član i Đuro Pačandi kao sponzor. Zahvalnice su uručene Marijanu Vargi, ŠRD-u Štuka, Lovačkom društvu Fazan, VT montaži, Pekari Sjemenka i Farmi Muškatljin.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije