POVODOM OBLJETNICE OLUJE

ŽUPAN POSAVEC ‘Na dan kada slavimo pobjedu, trebamo biti posebno ponosni jer zajedništvo koje se tada izgradilo naša je snaga’

Čestitka župana Međimurske županije povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja:

“Poštovane Međimurke i Međimurci!

Prošlo je točno 26 godina od dana kada su Hrvatska vojska i hrvatski redarstvenici oslobodili okupirane dijelove Republike Hrvatske u pobjedničkoj i oslobodilačkoj vojno-redarstvenoj akciji “Oluja”. S neizmjernim pijetetom i poštovanjem prisjećamo se i svakog od 78 poginulih međimurskih branitelja koji su se borili diljem Hrvatske i dali svoj život u jednoj od najvećih pobjeda našega naroda, na čemu ćemo im zauvijek biti zahvalni.

Zajedništvo, snaga i hrabrost svakog našeg branitelja podsjetnik je i priznanje na 84 sata u kojima su oslobodili više od 10.000 četvornih kilometara hrvatskog teritorija te pobjedonosno oslobodili Knin i tako ispisali hrvatsku povijest. Operacija Oluja ostat će upamćena u hrvatskoj povijesti kao simbol zajedništva i pobjede, simbol vrijednosti zbog kojih s ponosom čuvamo uspomenu na hrvatske branitelje, invalide Domovinskog rata i članove obitelji poginulih, preminulih i nestalih branitelja te svima čija je patnja i žrtva omogućila stvaranje slobodne Hrvatske.

Iznimno je važno usaditi vrijednosti snage i zajedništva, dozu zahvalnosti prema onima koju su stvarali našu povijest i položili ono najvrjednije, svoj život na oltar domovine. Dugujemo im vječnu zahvalnosti zbog koje imamo obavezu, ali i potrebu našoj djeci stvarati uvjete za dostojan i sretan život. Na dan kada slavimo veličanstvenu pobjedu Hrvatske vojske, trebamo biti posebno ponosni jer zajedništvo koje se tada izgradilo naša je snaga. Upravo tom snagom trebamo udružiti svoje znanje i sposobnost kako bismo uspješno prebrodili razne krizne situacije koje nam posljednjih godinu dana mijenjaju način života te pronaći rješenja za mnogobrojne izazove s kojima se svakodnevno susrećemo, a najvažnije od svega osigurati bolju budućnost našoj djeci.

Drage Međimurke i Međimurci, najiskrenije Vam čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, ali i obljetnicu velike vojno redarstvene operacije “Oluja”. Bila je to sudbonosna akcija koja je oslobađanjem okupiranog teritorija vratila nadu hrvatskom narodu, a poseban ponos dijelimo s aktivnim sudionicima tih događanja među kojima su i dvojica međimuraca, Eduard Baltić i Florijan Novak, koji su među prvima razvili hrvatski stijeg na kninskoj tvrđavi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije