Vijesti / Društvo
Društvo
DAN ČETVRTI Procesija i misa na blagdan Gospe od Anđela, festival zatvara Nina Badrić
Milan Sabic/PIXSELL

PORCIJUNKULOVO

DAN ČETVRTI Procesija i misa na blagdan Gospe od Anđela, festival zatvara Nina Badrić

Posljednji dan ovogodišnjeg Porcijunkulova bit će u znaku blagdana Gospe od Anđela, svečane procesije i središnjeg misnog slavlja koje predvodi varaždinski biskup mons. Bože Radoš

I posljednji dan ovogodišnjeg Porcijunkulova pružit će posjetiteljima velik izbor događanja. Jutro će biti posvećeno proslavi blagdana Gospe od Anđela, te će se svete mise u crkvi svetog Nikole održati u 7:00, 8:00 i 11:15 sati.

Središnje sveto misno slavlje u 10:00 predvodit će varaždinski biskup mons. Bože Radoš, a procesija s Gospinim likom kreće u 9:30 od sata na Trgu Republike prema dvorištu samostana gdje će se slaviti euharistija. Sveta misa služit će se i u 18:30.

Na Franjevačkom trgu točno u podne počinju 'Slatki zalogaji dobrote', prodaja međimurske pogače kojom će se prikupljati sredstva za Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec.

U Perivoju Zrinskih od 9:00 do 11:00 i danas radionice 'Kao prvo, zagonetno drvo', a u 19:30 počinje dječja predstava 'Gdje li raste zdrava hrana, usred polja ili stana?'. U 22:00 koncert će održati Nina Badrić.

U centru grada će se od 9:00 do 12:00 uživati u tradicionalnim međimurskim melodijama uz cimbule, a u 18:00 počinje glazbeni i folklorni nastup Kluba za starije osobe Varaždin.

U oazi romantike u srcu Porcijunkulova i danas će od 18:00 do 20:00 nastupati čakovečki pijanist Nikola Grabar s gostima, a u 19:00 će na Trgu Republike biti održana svečana dodjela priznanja 'Najbolje na Porcijunkulovome'.

Na pozornici Tomislav će u 19:00 nastupiti komičarke na večeri ženske stand-up komedije, a u Drink&Music Clubu Podroom nastavlja se druženje u vinskome vrtu. U Fox baru nastupaju Pulp Fiction i gosti.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!