BOGAT PROGRAM PRVOG DANA

POČINJE PORCIJUNKULOVO! Od dječjih radionica, plesa i cimbula do koncerta Željka Bebeka

Danas počinje 57. izdanje Porcijunkulova, naše najveće turističke manifestacije, a brojne posjetitelje već od jutra očekuje bogat program

Iako je zbog epidemije svedeno na četiri dana, od 30. srpnja do 2. kolovoza, bogatim sadržajima i ponudom Porcijunkulovo će zasigurno nadoknaditi dane manjka.

Već od jutra prvog dana kreće program za one najmlađe – zabavne i poučne radionice ‘Kao prvo, zagonetno drvo’, voditelja Matije Bobeka, koje će održavati u Perivoju Zrinskih od 9:00 do 11:00.

picture

Od 9:00 do 12:00 u samom središtu grada čut će se tradicionalne međimurske melodije uz cimbule, dok će se u večernjim satima, od 18:00 do 22:00, za romantični ugođaj se pobrinuti čakovečki pijanist Nikola Grabar s gostima.

U ulici umjetnika, smještenoj u Ulici Matice Hrvatske, od 15:00 kreće interaktivni cirkuski sajam, u 17:00 je radionica za djecu Mali Picasso, a u 20:45 svojim plesnim showom uz vatru nastupa Edita Gorski.

Od 18:00 svoja vrata u Perivoju Zrinskih otvara Vino-grad, a u 19:30 kreće predstava za djecu ‘Šarenilo, likovi, magija i trikovi’. U 21:30 na velikoj pozornici podno zidina Staroga grada Zrinskih nastupit će Željko Bebek.

U Ulici kralja Tomislava u 19:00 međimursku pjesmu će predstaviti Društva žena Gornji Kraljevec i KUD Mihovljan.

Na pozornici Tomislav u 19:00 počinje koncert Nine Kraljić, a u 20:00 u atriju Muzeja Međimurja održat će se svečano otvorenje Porcijunkulova 2021.

I ugostitelji su organizirali dodatni program, pa će se u Drink&Music Clubu Podroom posjetitelji družiti u vinskome vrtu, a u Fox Baru će se poznati redatelj, glazbenik, DJ i kvizaš Mario Kovač pobrinuti za Štalu 90-tih.

U crkvi sv. Nikole danas počinje trodnevna duhovna priprema za blagdan Gospe od Anđela – u 17:30 moguća je sveta ispovijed, u 18:00 moli se krunica, a u 18:30 služi sveta misa, nakon koje će se održati svečano otvorenje Porcijunkulskog proštenja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije