ČAKOVEC

NA PROSTORU VOJARNE Trgovački centar gradit će tvrtka Zlatka Canjuge i bivše snahe Ivice Todorića

U gospodarskoj zoni Poslovni park Međimurje, u vlasništvu Međimurske županije, prodana je još jedna parcela, na samom 'trokutu' nekadašnje vojarne. Javnim natječajem odabrana je najbolja ponuda, ona tvrtke ENS DEVELOPMENT d.o.o. iz Zagreba, čiji su vlasnici Zlatko Canjuga i Martina Novosel koji su za zemljište izdvojili 1,76 milijuna eura

Nekad moćni HDZ-ovac Zlatko Canjuga i Martina Novosel, bivša miss Hrvatske i nekadašnja snaha Ivice Todorića, u ozbiljnom su nekretninskom biznisu.

Njihova tvrtka ENS DEVELOPMENT d.o.o., s ciljem gradnje trgovačkih centara već je kupila zemljišta u Daruvaru i Pazinu, a isto su namjeravali i u Ludbregu i u Pločama, ali su oba posla privremeno zaustavljena.

Ipak, uspješnu akviziciju tvrtka ENS DEVELOPMENT d.o.o. upisala je u Čakovcu, u gospodarskoj zoni Poslovni park Međimurje, kupivši za 1,76 milijuna eura prostor na samom ‘trokutu’ nekadašnje vojarne.

Potvrda nam je stigla iz Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Međimurske županije, iz kojeg pojašnjavaju da je javni natječaj za provedbu postupka javnog prikupljanja ponuda objavljen 1. travnja ove godine, s rokom za dostavu do 15. travnja.

Predmet prodaje bila je nekretnina površine 24.875 četvornih metara, po početnoj cijeni od 70,2 eura po metru četvornom.

– Povjerenstvo za provedbu postupka javnog prikupljanja ponuda, ocijenilo je ponudu trgovačkog društva ENS DEVELOPMENT d.o.o. valjanom u formalnom smislu, budući da je sadržavala sve uvjete javnog natječaja te je ponuđena kupoprodajna cijena u iznosu od 1.766.125,00 € u kunskoj protuvrijednosti kuna po srednjem tečaju HNB-a na dan plaćanja, kao jedina prihvatljiva ponuda upućena županu Međimurske županije koji je Zaključkom Skupštine ovlašten provesti postupak javnog natječaja kao i zaključiti ugovor o kupoprodaji nekretnine s najpovoljnijim ponuditeljem.

Slijedom svega navedenog, župan Međimurske županije donio je Odluku o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja i prodaji nekretnine, temeljem koje je sklopljen i Ugovor o kupoprodaji s najpovoljnijem ponuditeljem, stoji u odgovoru koji potpisuje pročelnik županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Darko Radanović.

S obzirom na to da je i Detaljnim planom uređenja prostora vojarne za ovu česticu predviđena pretežito trgovačka namjena, ENS DEVELOPMENT d.o.o. tu će graditi poslovne građevine trgovačke namjene, zaključuje svoj odgovor pročelnik Radanović.

U Čakovcu će tako, jasno je, niknuti novi trgovački centar, no više detalja zasad nije poznato.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije