Vijesti / Društvo
Društvo
ODLIČNA VIJEST Hrvatska i Međimurje dobivaju prvi regionalni Centar za ranu intervenciju u djetinjstvu MURID
Međimurska županija

u pribislavcu

ODLIČNA VIJEST Hrvatska i Međimurje dobivaju prvi regionalni Centar za ranu intervenciju u djetinjstvu MURID

Ukupna vrijednost projekta je 19,5 milijuna kuna

Održana je konferencija na kojoj je predstavljen projekt izgradnje Centra za ranu intervenciju u djetinjstvu pod nazivom MURID. Centar će se graditi u općini Pribislavec koja je uz Međimursku županiju projektni partner MURID-a.

Projekt je vrijedan 19,5 milijuna kuna, a 75 posto iznosa projekta sufinancirati će se iz europskih fondova u sklopu EU natječaja „Unapređivanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici.”

-Izrazito smo ponosni što će ovo biti prvi regionalni Centar za ranu intervenciju na ovih prostorima. Dosad smo u svom radu pružali pomoć svim obiteljima koje su nam se obratile, no potreba za sustavnom pomoći raste. Centar će biti prepoznatljiv prostor u lokalnoj zajednici koji će uz tim stručnjaka i podršku nastojati svakom djetetu pružiti jednaku šansu, istaknula je izvršna direktorica MURIDA Silvija Pucko.

Načelnik općine Pribislavec Matija Ladić također se obratio publici.

- Velika mi je čast što je općina Pribislavec ta koja je izabrana za provedbu projekta izgradnje Centra. Vjerujem da ćemo uz pomoć MURID-a uspjeti pripremiti socijalno rizičnu djecu za predškolski i školski program. Cilj je opremiti tu djecu vještinama potrebnima za primarno obrazovanje. Također, to će doprinijeti poboljšanju suživota na području Pribislavca.Kratkim se govorom obratio i međimurski župan Matija Posavec naglašavajući da je projekt od velike važnosti za cijelo područje Međimurja.

- Projekt je veliki iskorak i najveće ulaganje u socijalnu politiku koje ćemo ostvariti u ovom mandatu. Želimo prevenirati socijalnu isključenost djece, omogućiti da svako dijete dobije odgovarajuću zdravstvenu skrb i da bude uključeno u obrazovne programe. Centar će biti mjesto gdje su objedinjeni zdravstveni i socijalni sustav, kao i sustav odgoja i obrazovanja, naglasio je.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!