Hrvatski savez pedagoga tehničke kulture

AUTOR I MEĐIMUREC ŽELJKO MEDVED Održana promocije knjige ’50 godina zajedno’

Krajem lipnja u organizaciji Hrvatskog saveza pedagoga tehničke kulture u Zagrebu je održana promocije knjige '50 godina zajedno'

Izdavač knjige – monografije je Hrvatski savez pedagoga tehničke kulture. Urednici i autori većeg broja članaka su Željko Medved iz Čakovca, Pribislavca i Dragutin Labaš iz Varaždina.

Knjiga obiluje brojnim stručnim i povijesnim prilozima, dokumentiranim fotografijama iz pedeset godišnjeg života Hrvatskog saveza pedagoga tehničke kulture i nastave tehničke kulture.

Predstavljajući knjigu Jerko Jukić, prof. iz Osijeka, jedan od recenzenata u svom je osvrtu između ostalog ustvrdio: “Nastava tehničke kulture, slobodne tehničke aktivnosti i udruge tehničke kulture našle su i potvrdile svoju ulogu i poziciju u hrvatskom školskom sustavu i društvu.

Korifeji, istaknuti pojedinci, promicatelji tehničkog odgoja i tehničke kulture u Republici Hrvatskoj su svakako gospodin Dragutin Labaš iz Varaždina i gospodin Željko Medved iz Čakovca, koji svojim životopisom, dugogodišnjim aktivnostima i doprinosom u tehničkoj kulturi to i danas potvrđuju. Značajnim doprinosom u radu svojih škola, svojih županijskih društava pedagoga tehničke kulture te upravljanjem Hrvatskim savezom pedagoga tehničke kulture pokazali su da su zaista istinski zaljubljenici u rad s mladima i veličanstveni i tajnoviti svijet tehnike.

Zahvaljujući izrazitom entuzijazmu i nesebičnom zalaganju te uloženom trudu i potrošenom vremenu uspjeli su prirediti i urediti knjigu, monografiju “50 GODINA ZAJEDNO”.

Monografija na svjetlo dana donosi i svima zainteresiranima prezentira mnoštvo činjenica i dokumenata o cjelokupnoj aktivnosti i razvoju Hrvatskog saveza pedagoga tehničke kulture te županijskih društava pedagoga tehničke kulture.

Monografija je namijenjena svim članovima Hrvatskog saveza pedagoga tehničke kulture kao i svim zainteresiranim građanima i ustanovama”.

Među uzvanicima uz visoke predstavnike Hrvatske zajednice tehničke kulture na promociji je bila i dr.sc. Dubravka Brezak Stamać, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje. Uz sve pohvale urednicima napomenula je da će ta knjiga otrgnuti zaboravu mnoge entuzijaste u tehničkoj kulturi, umnogome doprinijeti razumijevanju širine djelovanja u tehničkoj kulturi, te će biti dobar izvor saznanja za rad s mladima i od velike pomoći mladim učiteljima tehničke kulture koji će tek zakoračiti u svijet rada predajući tehničku kulturu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije