Skrivene usluge koje nam pruža priroda

Skrivene usluge koje nam pruža priroda

U Javnoj ustanovi za zaštitu prirode u Križovcu otvoren je postav zbirke Udruge pčelara Međimurske županije Agacija, koji će se moći razgledati kroz cijelu 2013. godinu. Izložbu je otvorio međimurski župan Ivica Perhoč.

U donjoj etaži koja se prostire na 400m2 vrlo mudro iskoristivog prostora, udruga Agacija predstavlja sav potreban alat i pribor koji se koristi u postupku dobivanja meda, svoje diplome i priznanja koje su sakupili od davne 1981. godine, kada je udruga osnovana. Tanja Šardi ustupanjem svojih predmeta i alata dala je posebni obol cijeloj izložbi.

Nakon vrlo stručne prezentacije od strane Branka Lipića na temu “Međimurska siva pčela”, u multimedijalnoj dvorani na katu održano je predavanje na temu “Pčele i pčelari u 21. stoljeću”. Vrlo ljubazni i stručni domaćini iz “Međimurske prirode” na čelu sa ravnateljem Sinišom Golubom na samom kraju počastili su prisutne kolačima od meda i medicom.

Velik broj posjetitelja i novinara koji su se probili po snijegu do Križovca u Međimurju potvrđuju kvalitetan rad Javne ustanove za zaštitu prirode. Više o njihovom radu saznajte klikom ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije