Održana izborna skupština HKD Pomurje

Održana izborna skupština HKD Pomurje

U prepunom restoranu Pansiona Ilonka u Murskom Središću izborna skupština HKD Pomurje započela je uobičajnjim izvještajima o radu u protekloj godini. Svi izvještaji (predsjednika, blagajnika i voditelja sekcija) govore o vrlo izdašnom planu rada i dodatnim aktivnostima kojima se izvršava osnovna djelatnost društva-očuvanje hrvatske kulture, tradicije i jezika.

Da društvo dobro radi, potvrđuju i pohvale i nominacije: HKD Pomurje dobilo je Status društva u javnom interesu koje izdaje Ministarstvo kulture Republike Slovenije, a društvo je nominirano ove godine za Nagradu Međimurske županije Zrinski.

Ove godine skupština je bila i izborna, a budući da je društvo dobro vođeno i uspješno, članovi su odlučili da ista garnitura vodstva i sljedeći mandat od četri godine vodi društvo na čelu sa starim, odnosno novim predsjednikom Đaninom Kutnjakom.

Predsjednik je iznio ambiciozni plan rada za 2013. godinu u kojem će se održati nivo i kvaliteta rada društva na svim poljima: škola folklora i nastupi Folklornog ansambla, organizacija kulturnih, vjerskih i turističkih priredbi, nastava hrvatskog jezika, izdavanje časopisa i daljnje povezivanje Međimurske županije i Općine Lendava.

Aktivnosti društva bile su popraćene projekcijom slika i filmova koji su dočarali veliki broj  priredaba, nastupa Folklornog ansambla i ugodnih druženja u protekloj godini. Godišnjoj skupštini HKD Pomurje odazvali su se predstavnici KUD-a Žiškovec i KUD-a Mihovljan.

Nakon službenog dijela, druženje je nastavljeno večerom i prigodnom zabavom povodom Dana žena, a sve su članice uz čestitku dobile i prigodni poklon. Za glazbeni štimung bila je zadužena grupa Casino.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije