ZA SPAS MEĐIMURSKOG KONJA

FOTO Sreća u Kotoribi: Oždrijebila se međimurska kobila Sziszi!

Nakon 11 mjeseci iščekivanja, obitelj Siladi iz Kotoribe je dočekala - njihova međimurska kobila Sziszi se oždrijebila!

Međimurski konj vuče korijene još iz 18. stoljeća, a prema dostupnim podacima, danas je najugroženija pasmina konja na svijetu. U Međimurju ih ima svega nekoliko desetaka, a sve to zahvaljujući entuzijazmu nekolicine uzgajivača.

>> Sreća u Kotoribi: Oždrijebila se međimurska kobila Sziszi!

Jedan od njih je i Nikola Siladi iz Kotoribe. Njegova kobila Sziszi se ovih dana, nakon 11 mjeseci iščekivanja, oždrijebila. Velika je to sreća za njega i njegovu obitelj, suprugu Željku i kćeri Gabrielu i Gretu, ali i sve koji brinu o međimurskom konju jer je to prvo ovogodišnje ždrijebe te pasmine. Prema informacijama koje imamo, zajedno s malim ždrebetom iz Kotoribe, u Međimurju je trenutno 36 primjeraka pasmine međimurskog konja.

Nakon dugo vremena, to je prvo ždrijebe u Kotoribi, a obitelj Siladi najavljuje da će uskoro to prigodno i obilježiti. Inače, Sziszi se nalazi na obiteljskom imanju koje bismo slobodno mogli prozvati životinjskom farmom. Tu smo naišli još i na telad, jariće i svinje, kao i još jednu međimursku kobilu – Zaru, a sve ih zajedno ‘nadzire’ pas Srećko. Svi se iz obitelji Siladi brinu o životinjama, no najmlađa od njih, 9-godišnja Greta najveća je ljubiteljica životinja.

Spremno nam je pozirala sa svim životinjama s imanja, a odgovor na pitanje što želi biti kad odraste bio je jednostavan – veterinarka. S obzirom na viđeno ne sumnjamo da će tako i biti, a dobra je to vijest i za oca Nikolu koji će u njoj imati pravog nasljednika u brizi prema životinjama, a posebice prema međimurskom konju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije