IZDANA UPOZORENJA

BIT ĆE PAKLENO Upozorenje na opasnu vrućinu diže se na narančasto i crveno!

Pred nama je vrhunac paklenih vrućina

Sunčano i vruće, ponegdje uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar većinom slab jugozapadni. Najviša dnevna temperatura većinom od 32 do 37 °C, javlja DHMZ.

Vrijeme sutra: Pretežno sunčano i vruće, u unutrašnjosti mjestimice i vrlo vruće. Puhat će povremeno umjeren do jak južni i jugozapadni vjetar. Najniža jutarnja temperatura zraka od 17 do 22, a najviša dnevna uglavnom od 32 do 37 °C.

A zbog negativnog utjecaja vrućine na naše zdravlje izdana su i upozorenja – danas za našu regiju narančasto, a za četvrtak crveno.

Kod ovih toplinskih valova koji traju sedam i više dana možda je i najveći problem ta dugotrajnost – što je više ovako vrućih i vrlo vrućih dana s tropskim noćima, to ih i teže podnosimo, jer nam noćna toplina remeti dobar san, a uz dnevne vrućine smo sve umorniji i nervozniji.

Iako je to sada još prilično nesigurno, čini se da nam vikend donosi malo manje vruće vrijeme, ali su izgledniji i pljuskovi.

Do tada se valja držati hlada, izbjegavati sunce i piti dovoljno tekućine, a najbolje je najtopliji dio dana provesti pod klimom, javlja RTL.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije