Vijenac i svijeće

FOTO Obilježen Dan antifašističke borbe u Općini Nedelišće

Svim građanima čestitku povodom Dana antifašističke borbe uputio je načelnik Nikola Novak

U povodu Dana antifašističke borbe, koji se obilježava 22. lipnja, u ponedjeljak 21. lipnja čelništvo Općine Nedelišće, predvođeno načelnikom Nikolom Novakom i njegovim zamjenikom Zlatkom Marciušom te predsjednikom Općinskog vijeća Hrvojem Kolmanom, zajedno s članovima Općinskog vijeća i predstavnicima vijeća mjesnih odbora, kao i članovima Udruge antifašističkih boraca i Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – Ogranak Nedelišće, položilo je vijence i svijeće u prigodi praznika.

Vijenac i svijeće najprije su položeni kod spomen-obilježja sudionicima NOB-a i antifašističkog pokreta u II. svjetskom ratu u parku u središtu Nedelišća gdje se okupljenima prigodno obratio predstavnik Udruge antifašističkih boraca i antifašista Međimurske županije i udruge Josip Broz.

Obilježavanju su prisustvovali i zajedničku molitvu održali župnik Župe Presvetog Trojstva u Nedelišću Ivan Herceg i župnik Župe Pohoda Blažene Djevice Marije u Macincu Stjepan Markušić.

Okupljeni su se zatim uputili do spomen-poprsja narodnog heroja Mirka Bukovca ispred zgrade školske sportske dvorane u Nedelišću gdje su također položili vijenac i svijeće, dok je svim građanima čestitku povodom Dana antifašističke borbe uputio načelnik Nikola Novak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije