Vijesti / Društvo
Društvo
FOTO U Nedelišću predstavljena knjiga 'Pušlek međimurskih popijevki' profesora Stjepana Hranjeca
List Međimurje

PREDSTAVLJENA KNJIGA

FOTO U Nedelišću predstavljena knjiga 'Pušlek međimurskih popijevki' profesora Stjepana Hranjeca

Nakladnik knjige je Ogranak Matice Hrvatske u Čakovcu

U vatrogasnom domu u Nedelišću predstavljena je knjiga Pušlek međimurski popijevki dr. sc. Stjepana Hranjeca, profesora emeritusa. Međimurska popijevka, podsjetimo, nalazi se na listi nematerijalne baštine čovječanstva. Knjiga pak je predstavljena na visoki jubilej, 20. lipnja, jer 'Prvi glas međimurske narodne pjesme' kako se ispočetka zvala današnja smotra Međimurske popevke održan je upravo na ovaj datum 1971. godine.

U Nedelišću predstavljena knjiga 'Pušlek međimurskih popijevki' profesora Stjepana Hranjeca Fotogalerija

Nakladnik knjige je Ogranak Matice Hrvatske u Čakovcu čiji je predjednik Ivan Pranjić kazao kako je bio pravi tren za tiskanje knjige koju prate notni zapisi, tekstovi, prijevod na engleski i CD, uz veliku 'notnu podršku' Ladislava Varge.

Profesor Hranjec pak je kazao kako međimurska popijevka čini naš identitet u regiji i šire, a sve je počelo s Vinkom Žgancom 1908. godine. Život je tada bio posve drugačiji i ovakva antologija mnogo znači za naraštaje koji dolaze. Uz predstavljanje knjige međimurske popijevke, zapjevali su sopranistica Tamara Korunek iz Nedelišća i Muška vokalna skupina Kulturno umjetničke udruge Seljačka sloga Nedelišće.

Sve one koji čuvaju baštinu pohvalio je župan Matija Posavec, dok je načelnik Nedelišća Nikola Novak naročito pohvalio Slogaše zbog sveg uloženog truda na očuvanju međimurske popijevke.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!