Vijesti / Društvo
Društvo
VIDEO I FOTO Prava fešta na Gulešijadi u Domašincu: Ekipa DVD-a Domašinec skuhala najbolji guleš
BŠK

KULINARSKI VIŠEBOJ

VIDEO I FOTO Prava fešta na Gulešijadi u Domašincu: Ekipa DVD-a Domašinec skuhala najbolji guleš

Prva nagrada i titula najbolje ekipe Gulešijade 2021. pripada DVD-u Domašinec

Oblak zamamnih mirisa guleša nadvio se danas nad Domašinec, gdje je na stadionu Nogometnog kluba Dinamo održana druga po redu Gulešijada u organizaciji Matice umirovljenika Međimurske županije, podružnice Domašinec.

Prava fešta na Gulešijadi u Domašincu: Ekipa DVD-a Domašinec skuhala najbolji guleš Fotogalerija

Čak 17 ekipa odazvalo se pozivu na sudjelovanje koji je odaslao predsjednik domašinečke umirovljeničke podružnice Branko Mezga, te su u zabavnom kulinarskom srazu ukrstili kuhače i pokušali dokazati da baš oni kuhaju najbolji guleš.

Iako upravo za ovakva natjecanja vrijedi ona stara da je važnije sudjelovati nego pobijediti, stručni žiri koji su činili načelnik Domašinca Mario Tomašek, šefica kuhinje restorana Bajzovi dvori Suzana Glavina i umirovljeni novinar koji i dalje ne miruje Marijan Belčić, ipak je, nakon teškog zadatka kušanja svih 17 guleša, izabrao one najbolje.

Njihova su istančana nepca odlučila da prva nagrada i titula najbolje ekipe Gulešijade 2021. pripada DVD-u Domašinec čiju ekipu su činili Zvonko Kovač, Antun Lisjak i Kristijan Peras. Drugo mjesto osvojile su članice Udruge žena Potočnica Domašinec, a treće žene iz beličke podružnice Udruge umirovljenika. Sve su ostale ekipe – četvrte.

Izvrsnu hranu pratila je i odlična zabava uz ples i pjesmu za koju su se pobrinuli mladi domaći dečki okupljeni u Cik Cak bend Puhačkog orkestra Domašinec, dok su na samom otvorenju nastupile su i Raspjevane djevojčice, ženska pjevačka skupina podružnice umirovljenika Domašinec, pod vodstvom Stjepana Mezge.

picture
 

Gulešijada je održana uz potporu Općine Domašinec, a ispred umirovljenika koji su uspješno iznijeli organizaciju ovog događaja na kojem su se okupili nakon duge pandemijske stanke, Branko Mezga ističe da je ovo njihov doprinos razvoju turizma u Domašincu, te za kraj poručuje:

– Mi umirovljenici pokazali smo kak' se to radi, iduće godine nastupaju mladi!

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!