Vijesti / Društvo
Društvo
VIDEO I FOTO Dani dravske ribe na preloškoj Marini: Članovi Smuđa iz Draškovca pripremili najbolju ribu
Miroslava Novak Hranjec

RIBOLOVNI DAN NA MARINI

VIDEO I FOTO Dani dravske ribe na preloškoj Marini: Članovi Smuđa iz Draškovca pripremili najbolju ribu

Brojni građani imali su priliku degustirati riblje specijalitete, a mogle su se čuti samo riječi hvale

Grad Prelog i KEDER j.d.o.o. u subotu, 19. lipnja organizirali su gastronomsku manifestaciju pod nazivom Dani dravske ribe koja je održana na Marini u Prelogu.

Dani dravske ribe na Marinu u Prelogu Fotogalerija

Dan je započeo Kupom Grada Preloga u sportskom ribolovu, a na natjecanju su sudjelovali: Glavatica iz Preloga, Smuđ iz Draškovca, Sloga iz Oporovca te Ostriž iz Cirkovljana.

Nakon ribičkog natjecanja članovi spomenutih ribolovnih društava svoje vještine pokazali su u pripremi tradicionalnih dravskih ribljih specijaliteta. U tom gastronomskom poduhvatu pridružili su im se i članovi Nautičkog kluba Labud iz Preloga. Najbolju ribu pripremila je ekipa Smuđa iz Draškovca kojoj je pripao i prijelazni pehar.

Ribočuvari iz Saveza sportsko ribolovnih društava Međimurske županije pokazali su posjetiteljima dio svoje opreme i aktivnosti koje provode u svrhu očuvanja postojećeg ribljeg fonda. Predstavili su se i članovi udruge Duga svojom likovnom radionicom. Za dobru glazbenu atmosferu bili su zaduženi članovi tamburaškog sastava Frikovi.

Brojni građani imali su priliku degustirati riblje specijalitete, a mogle su se čuti samo riječi hvale.

Dani dravske ribe održavaju se u sklopu projekta akronima AQUA ADVENTURES koji provodi Grad Prelog u suradnji s prekograničnim partnerom – mađarskom općinom Kistolmács – a sufinancira Europska unija iz programa Interreg V-A Program suradnje Mađarska-Hrvatska 2014-2020 u visini od 85%. Ukupna vrijednost projekta je 1.321.852,50 € (gotovo 10 milijuna kuna), a dio koji se odnosi na Grad Prelog iznosi 662.807,50 € (oko 5 milijuna kuna).

picture
 

Glavni cilj projekta je unapređenje turističke ponude na jezerima uz Prelog i Kistolmács. Dodatni su mu ciljevi njegovanje i razvoj prekogranične suradnje, održivi razvoj turizma, gospodarstva i društva, čuvanje okoliša te promocija suživota s prirodom.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!